Humor

Vilken sorts fynd är ett likfynd?

Ett fynd, det är någonting bra. Oftast är det något ovanligt, eller billigt eller kanske bara eftertraktat som man på ett eller annat sätt lyckats lägga vantarna på, som kallas fynd. Eller, det är så jag tänker i alla fall.

Men så har vi den här grejen med likfynd. Vad är det för sorts fynd egentligen? Jag kan gå med på att arkeologer kan hitta gamla lik som är att betrakta som fynd, ur arkeologisk synvinkel, men om jag är ute och traskar i skogen och springer på ett lik, vad är det för sorts fynd egentligen?

Ett upphittat lik är förvisso ganska ovanligt. Det är också väldigt billigt – de flesta lik som ligger i skogen är helt gratis – men eftertraktat?

Är det någon som vill hitta ett lik i skogen? Någon utan psykiatrisk diagnos?

Vem är det som har kommit på det här egentligen? Vad blir nästa grej? Kommer miljökontoret i kommunen att börja göra råttfynd och mögelfynd när de inspekterar restauranger? Hur länge måste vi vänta på det första fotsvampsfyndet?


3 reaktioner på ”Vilken sorts fynd är ett likfynd?”

  1. Efter några koppar te kan jag lätt dra en slutsats av denna disskusion. Den kanske inte svarar på din fråga. Men kanske får oss att sluta fundera i likfyndsbanor…
    Med tanke på vilka ”fynd” som kan göras på blocket, så är jag inte alls chockad. Dessutom står det nog inte på förän likfynd börjar säljas på sajten. Kan vi få stopp på dessa fyndhulliganer?

  2. Nu vet jag en kategori fynd som definitivt platsar på blocket. Alla dessa bloggfynd…

Kommentarer inaktiverade.