Burger King får egen toppdomän

Idag vid lunchtid meddelade ICANN, organisationen som koordinerar domännamn och adresser på internet, att man beviljat Burger Kings ansökan om en egen toppdomän.

Burger King säger i ett pressmeddelande att de är glada över beslutet, som kommer efter mer än två års hårt arbete från företagets sida.

Vilka regler som kommer att gälla för den nya bk-domänen är än så länge inte känt. Klart är i alla fall att Burger King kommer att lägga ansvaret för registreringen av namn i den nya domänen hos det nystartade bolaget nic-bk.

Skeptiker har länge varnat för följderna av att börja tillmötesgå företags krav på egna toppdomäner och menar att det kommer att leda till kaos när miljontals organisationer världen vill vara med.

Uppgifter om att Burger Kings konkurrent Mc Donald’s skulle ha lämnat in en ansökan om toppdomänen mcd har inte gått att få bekräftade. Däremot bekräftar syrrans grannes it-chef att redaktionen sedan länge ligger i förhandlingar med Singapores domännamnsmyndighet SGNIC om ett övertagande av toppdomänen sg.

4 reaktioner till “Burger King får egen toppdomän”

  1. Tja! Hittade din blogg av en slump. Kul läsning!

    Är helt ny här och tänkte bara höra om du vet hur man ser sin besökstrafik på sidan? Kan man inte kolla hur många som varit inne på bloggen?

    Tacksam för svar på mailen!

    / Olof

Kommentarer inaktiverade.