Så skall svensk terrorism stoppas

De alltmer vanligt förekommande terrordåden i Sverige har skrämt upp många. Inte minst alliansregeringen är skrämd och har nu bestämt sig för att ta i med hårdhandskarna.

På onsdag, 18 juni, klubbas en lag som regeringen hoppas skall råda bot på eländet. Försvarets radioanstalt skall ges tillåtelse att på eget bevåg tjuvlyssna på all elektronisk kommunikation som går in och ut ur landet. I reala termer innebär det nästan all kommunikation, även inom landet.

– Egentligen hade vi velat avlyssna all kommunikation, även inom landet, men att koppla upp alla tusentals knutpunkter hade blivit för dyrt. Nu nöjer vi oss med ett tjugotal och får med nästan allt i alla fall, säger en företrädare för Folkpartiet liberalerna.

Regeringens insikt om att det krävs krafttag har dock inte fått någon vidare spridning i de breda folklagren. Många verkar helt ovetande om det utbredda terrorhot som hänger över Sverige och i den så kallade bloggosfären förs just nu en högljudd kampanj i syfte att få allianspartiernas riksdagsledamöter att bryta partilinjen och fälla förslaget.

– Det är synd att de inte vet det vi vet. FRA har berättat för oss att mängder av svenska terrorister planerar sina attacker via epost och att flera av dessa hade kunnat förhindras med allmän avlyssning. Nu är ju beslutsunderlaget hemligt till och med för riksdagen. Ja, jag kan egentligen inte säga så mycket mer än att folk måste lita på sin regering.

Regeringen räknar dock fortfarande med att lagen trots allt klubbas igenom, då okunskapen om förslagets existens och vad det innebär fortfarande är stor hos riksdagsmännen och i de breda folklagren, mycket tack vare en kompakt tystnad i frågan från gammelmedia. Viss oro i leden kan ändå skönjas, mycket på grund av den helsidesannons i onsdagens DN som finansierats av en hemlig sammanslutning.

Polisen säger sig dock vara sammanslutningen på spåren och lovar att de skyldiga snart kommer att gripas och åtalas för terroristbrott.

Agera nu!

På onsdag, 18 juni, röstar riksdagen om den så kallade FRA-lagen, som innebär att Försvarets radioanstalt kommer att avlyssna all elektronisk kommunikation som passerar Sveriges gränser. Dina telefonsamtal, fax, sms, epostmeddelanden och allt annat du företar dig på internet och telefon kommer att avlyssnas, utan brottsmisstanke eller domstolsbeslut och utan någon möjlighet till granskning och insyn.

Lagen kan fortfarande stoppas. Det som krävs är att fyra av allianspartiernas 178 ledamöter bryter partilinjen och istället röstar efter sin personliga övertygelse. Dessa fyra finns. Med råge. Men de behöver din hjälp. De behöver veta att de har ditt och andras stöd, för att kunna värja sig mot vuxenmobbingen i riksdagen.

Vi kan inte vänta på att något skall hända. Vi måste agera nu! Du måste agera nu!

  • Skriv till din riksdagspolitiker. Det är inte svårt och tar bara några minuter
  • Diskutera vad som är på väg att hända med dina vänner
  • Skriva en insändare till din dagstidning
  • Engagera dig politiskt

Intrång i privatlivet nämns ofta som ett nödvändigt ont för att försvara samhället mot terrorister och organiserad brottslighet. Tyvärr verkar många ha glömt vad det vi måste försvara.

Terrorister kan riva en skyskrapa eller spränga ett tåg, men de som verkligen har förmågan att rasera själva fundamentet för demokratin sitter i sveriges riksdag och kan göra det med en knapptryckning.

Läs också:

Pingat hos intressant.se.

9 reaktioner till “Så skall svensk terrorism stoppas”

  1. Finns det verkligen riksdagsmän som på allvar tror att terrorismen stoppas med avlyssning av email? Isåfall har vi valt fel representanter att sitta i rksdagshuset. Om FRA ser gammelkommunister i buskarna och vill avlyssna trafiken, gör det! Men fråga för h-e inte riksdagsmännen om lov, det finns det inga andra länder som gör. Det är ju som att bjuda ett barn på godis och säga: ”Du vet väl att du får hål i tänderna av det här!” Tror dem inte att ev. terrorister kommer ändra strategi efter det här? Herregud……..

Kommentarer inaktiverade.