Politik

Snart kan alla spåras via mobilen, hela tiden

JK konstaterar att åklagare och poliser bryter mot lagen och använder misstänkta brottslingars mobiltelefoner för att spåra var någonstans de befinner sig. JK anser dock också att detta är fel och att lagen bör ändras.

Jag kan lugna JK och alla andra med att polisen snart kommer att kunna spåra, inte bara misstänkta brottslingar, utan alla som har en mobiltelefon, överallt, hela tiden, i och med införandet av EU:s datalagringsdirektiv. Enligt den svenska utredningen skall lagen börja gälla 1 januari 2009.

Vi kan alla tacka Thomas Bodström som slagits hårt i Bryssel för att alla svenskars mobiltelefoner skall göras om till en statlig spårsändare och att alla telefonsamtal skall registreras och finnas tillgängliga för polisen, alldeles oavsett brottsmisstanke.

Så fungerar det i en modern demokrati.

7 reaktioner på ”Snart kan alla spåras via mobilen, hela tiden”

  1. Börjar väl bli dags att skaffa en oregistrerad kontantkortstelefon och byta ut numret lite då och då…
    Ingen har ”rent mjöl i påsen” hela tiden och jag vill inte vara kontrollerad varje minut under dygnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *