Vad döljer IOK?

Internationella olympiska kommittén, IOK, har något att dölja. Något stort och fasansfullt måste det vara som hänt under OS invigningen, som IOK nu vill sopa under mattan.

Denna fasansfulla hemlighet finns förevigad på videofilmer som nu sprids över världen genom torrent-filer som bland annat finns på the Pirate Bay. En miljon människor har enligt IOK laddat ned och tittat på OS-invigningen. En miljon människor i världen har alltså tittat på OS-invigningen på ett icke sanktionerat sätt.

I ett försök att hindra människor från att i fortsättningen titta på OS-invigningen och andra händelser under de olympiska spelen har IOK nu skrivit ett brev till sveriges justitieminister, Beatrice Ask, och bett henne se till att torrent-filerna försvinner från the Pirate Bay och att ytterligare OS-filmer blockeras.

Det måste vara en alldeles fruktansvärd hemlighet som IOK vill dölja eftersom man tar till såhär drastiska åtgärder som att be en minister i ett förment demokratiskt land föregripa landets lagar och gå förbi hela rättsapparaten.

Jag undrar vad det är för färg på mjölet i IOK:s påse. Det lär inte vara vitt i alla fall, med tanke på hur de nu beter sig.