Inför nyår: Tillverka din egen champagne

Nyår närmar sig med stormsteg och därmed inställer sig frågan vad som ska drickas vid tolvslaget. Bubbel ska det vara förstås, men vilket bubbel? Champagne är förstås det bästa alternativet, men är det verkligen meningsfullt att hälla i sig ett helrör 500-kronorsvin på två personer när man redan är tankad till bristningsgränsen?

Det finns en enkel lösning på problemet. Enkel och billig. Har du tur behöver du inte ens gå till Systembolaget.

Tillverka din egen champagne!

Du behöver:

  • 1 flaska vitt vin
  • 1 sodastreamer

Börja med att kyla vinet. Du måste kyla vinet om resultatet ska bli användbart. Har du bråttom kan du lägga det i frysen en stund.

Häll över vinet i sodastreamflaskan. Se upp så du inte överfyller!

Montera flaskan.

Kör så det ryker! Kör dock inte så det ryker för mycket för du kommer att ångra dig när du får torka upp halva innehållet från köksbänken.

Servera den härligt porlande, nygjorda drycken, i ett champagneglas.

Skål! Du har just tillverkat din alldeles egna champagne, eller Champang, som den officiellt kallas.

3 reaktioner till “Inför nyår: Tillverka din egen champagne”

  1. Sådär har vi faktiskt tillverkat vår egen skumpa i många, många år.

    Fast vi använder hemmagjort vin och så har vi en adapter till kolsyreflaskan och speciella korkar till vanliga, standard PET-flaskor, som gör att vi kan kolsyresätta vatten eller vin direkt i PET-flaskan utan att förlora så mycket kolsyra som man gör med SS-aggregatet.

  2. Äh, det är bara att lösa upp lite bikarbonat i en liten mängd vatten och hälla i det i surt vitt vin så blir det så där lagom kolsyrat.

Kommentarer inaktiverade.