Den så kallade tallriksmodellen går ut på att mat läggs upp på tallrikar i lämpliga proportioner. Här ser vi ett typiskt exempel.
På tallriken till vänster hittar vi en köttgryta, i detta fall Boeuf Bourgignon, med kokt potatis och blomkål som tillbehör.
På tallriken till höger hittar vi lite blandade ostar.
Andra varianter på tallriksmodellen hittar vi på pizzerior (en tallrik vitkålsallad och en tallrik pizza) och på torsdagar (en tallrik ärtsoppa och en tallrik pannkakor.)
Dricker ni champagne igen?
Här hemma får den gamle nöja sig med Hockey och pilsner medans ni lögar runt i matens och champagnens förlovade land.
Otack är världens lön
DG
Champagne? Nej, det här inlägget handlar om ost.
Champagne dricker vi i andra inlägg…
Men vad finns då i det högra glaset.
Det till vänster ser ut att innehålla vatten.
DG
Jo, det är sant, men det är ju bara tillbehör och har egentligen ingenting med tallriksmodellen.
Glasmodellen kommer vi att berätta om senare.