Gammelmedier skitviktiga, säger Schulman

Bloggar är onödiga och saknar betydelse för att sätta agendan i samhällsdebatten. Det skriver statsvetaren och medieforskaren Alex Schulman i Dagens Nyheter idag.

Med hjälp av siffror från bloggportalen.se och SOM-institutet vid Göteborgs Universitet visar han hur svenska folket inte alls tycker att fildelning och FRA-frågan, som många bloggare skriver om, är intressanta.

Svenska folket läser inte ens bloggar. Bara fem procent av befolkningen uppger att de läser bloggar varje dag. Trots detta, tycker Alex Schulman, kryper de skitviktiga papperstidningarna för bloggosfären, när de egentligen borde bestämma och sätta dagordningen för vad som ska diskuteras i Sverige.

Dessutom visar Alex Schulman att det minsann inte alls är den politiska och intellektuella eliten – män i hans egen ålder – som bloggar. Istället är det, chockerande nog, unga kvinnor som står bakom majoriteten av bloggarna. Dessa kvinnor skriver också om mode och andra frågor som enligt Alex Schulmans forskning är helt ointressanta för den absoluta majoriteten av svenska folket.

Nej, slår Alex Schulman fast, det är dags för gammelmedierna att sluta huka sig för bloggarna och köra ut dem ur samhällsdebattens finrum. Gammelmedierna måste inse sin enorma betydelse och sluta skriva om politik, mode och andra frågor som är helt ointressanta för den absoluta majoriteten av svenska folket. Det kan de onödiga bloggarna få ägna sig åt.

Gammelmedierna måste släppa fram fler debattörer som Alex Schulman, som kan förklara för pöbeln att den svenska bloggosfären både är rakt igenom ointressant och fullständigt betydelselös.

2 reaktioner till “Gammelmedier skitviktiga, säger Schulman”

  1. Mkt ironi på en gång i ditt inlägg, utan att det någon gång blev roligt eller pricksäkert. Några motargument såg jag däremot inte? Bara plumheter som är ännu sämre, faktamässigtuppbyggda än Schulmans.

Kommentarer inaktiverade.