Humor

Ägg och bäjkon ny mirakelkur

Ägg och bäjkon botar ryggskott. Det meddelas från Barcelona nu i eftermiddag. De nya rönen är resultatet av ett forskningsprojekt som avslutades idag på förmiddagen och de förväntas få stor betydelsen inom sjukvården.

Huruvida ägg och bäjkon även kan bota den betydligt värre åkomman nackskott återstår att se.

Humor, Mat & dryck

Om du är för klen för att vispa ägg

Vispade ägg, salt, peppar och vatten, eller möjligen mjölk. Det kan du köpa på tetrapack.

Det var naturligtvis bara en tidsfråga innan den här produkten också dök upp. Allt annat som tar ungefär tio sekunder att röra ihop finns ju redan färdigblandat.

Nu kan alltså även du som blivit för svag i nyporna för att knäcka ett ägg och hålla i en visp njuta av en härlig omelett.

Om du bara klarade att lyfta upp stekpannan på spisen…

Humor

På kulinariskt uppdrag i rymden

De två kosmonauterna på rymdstationen har ett vanskligt uppdrag när de inleder sin rymdpromenad tidig förmiddag idag, amerikansk tid. De skall nämligen bli de första någonsin att steka ägg och bäjkon i rymden.

– Det hela började som ett vad mellan mig och Christer Fuglesang. Det var en fyllegrej som spårade ur. Nu finns det ingen återvändo, säger Sergei Volkov, en av kosmonouterna.

Medan de två kollegorna utför sitt uppdrag i rymden Christer Fuglesang det hela från bekvämt avstånd, i NASAs kontrollcenter.

– Ja, det här skall verkligen bli spännande att se. De har inte bara viktlösheten att kämpa mot. När du befinner dig i rymden kan ingen höra ditt bäjkon fräsa.

Sergei Volkov tar dock all uppståndelse med ro och tycker inte att det hela är så mycket att hetsa upp sig över.

– Det är ju inte första gången vi promenerar i rymden om man säger så, Nu skall vi visserligen ha med oss en del udda utrustning i form av kök och stekpannor, men vad är det värsta som kan hända liksom? Att vi får ägg och bäjkon i omloppsbana?

Humor

Patentsökt smaksensation sätter matälskare i spinn

Äggsmörgås med kaviar - på mjukt bröd!

– En smaksensation!

Så säger en mycket namnkunnig tevekock om syrrans grannes nya påfund: Äggmacka med kaviar, på mjukt bröd.

– Tanken bara flög på mig när jag stod där i köket. Herregud tänkte jag. Varför har ingen tänkt på det här innan?

För att skydda sin sensationella uppfinning har syrrans granne redan lämnat in en patentansökan i flera länder. En stor kår av advokater och smörgåsspioner står beredda att rycka ut till uppfinningens försvar.

– Jag har lagt ned mycket möda på det här och det har tagit många år att komma på idén. Då vill man ju inte att folk bara skall kunna kopiera den rakt av, säger syrrans granne.