Nytt i charken: Biffkotlett

Nöt eller fläsk?

Känns frågan igen? Är den omöjlig att besvara? Kan du helt enkelt inte bestämma dig för om du skall äta ko eller gris till middag?

Snart behöver du inte välja längre! Med Scans nya produkt: Biffkotlett™, som introduceras 1 augusti får du det bästa från båda världarna!

Scans Biffkotlett™ – En biff, som är en kotlett, som är en biff.

Scans Biffkotlett™ – Snart i din charkdisk!

Rädda en muslim – köp en gris! Eller fyra…

Webaidshop.se annonserar i tidningen och ber oss ”rädda” en gris. För 250 spänn räddar de en svensk, gullig helyllegris från slakt och skickar den till Burkina Faso.

Förresten är det ingen hel gris utan en del i ett ”grispaket”, bestående av tre suggor och en galt, som totalt går loss på 2500 kronor. Då ingår vaccination och ett års foderförbrukning.

Men det riktigt intressanta är inte vad man får för pengarna utan att 50 procent av Burkina Fasos befolkning är muslimer. Jag kan ha missat något, men sist jag kollade åt inte muslimer griskött.

Förresten är det lite oklart på vilket sätt man räddar grisarna. Inte kan det vara från slakt i alla fall för hela upplägget verkar gå ut på att kvinnor i Burkina Faso skall bli grisfarmare. De skall alltså föda upp grisar för att, får man förmoda, slakta dem och sälja köttet.

Jag vet inte riktigt hur det här var tänkt att fungera, men sälja grisar till muslimer? Kanske är det tänkt att muslimerna bara skall föda upp grisarna, utan att slakta dem. Det är kanske på det sättet grisarna skall ”räddas”. Hur nu det skulle hjälpa någon. Vad annat än kött kan man få från grisar? Dynga? Mjölk?

Kanske är det tänkt att befolkningen skall skyla sig i svinpäls…

Syrrans granne Sthlm – Stekt fläsk

På det kulinariska området domineras Stockholm totalt av stekt fläsk. Det är under stigande förvåning jag sett denna maträtt dyka upp i stort sett överallt – på varenda lunchmeny och även otaliga andra restaurangmenyer. Över allt samma sak. Stekt fläsk. På längden, bredden, tvären och höjden.

Vad är det som är i görningen här egentligen? Är det huvudstaden som håller på och förbereder sig för vintern? Försöker den göda sina medborgare inför idet? Skall vi alla lägga på oss några extra bilringar så att vi överlever de där fyr månaderna i dvala, när det knappt är värt att gå ur sängen, än mindre dra upp persiennerna?