Näsan hamnade på ryggen

TT rapporterar idag, via GT/Expressen om en obehörig elektriker som lyckats koppla om elnätet hos en 70-årig kvinna i Tranemo, så att hennes symaskin gick baklänges.

Fantastisk som nyheten kan tyckas är den dock ingenting mot vad syrrans granne idag kan rapportera.

En 36-årig man i Södertälje gick till frisören för att klippa sig. Det var i alla fall vad han trodde, men redan på vägen hem började han ana att allt inte stod rätt till.

– Jag kände att det luktade väldigt illa överallt, som om någon höll på och fes mig i ansiktet, säger mannen, exklusivt till syrrans granne.

Fislukten visade sig vara mannens egen. Anledningen till att lukten kändes så påträngande var att mannens näsa av misstag råkat flyttas till ryggen under frisörbesöket.

Mannen anmälde frisören till Socialstyrelsen och vid deras granskning uppdagades att frisören saknade behörighet för jobbet. Frisören döms nu till böter och skyddstillsyn för bedrägeri.

Den 36-årige mannen har nu besökt en behörig frisör och fått näsan tillbakaflyttad till ansiktet.

Helt orelaterat till detta rapporteras att en journalist vid en större svensk nyhetsbyrå och en reporter på GT/Expressen under dagen råkat ut för att någon lurat brallorna av dem. Mer om detta senare här på syrrans granne.

Så lätt avslöjar du falska spikmattor

Skymningspressen: Så avslöjdar du de falska spikmattorna

Tidningarna är fulla nu för tiden, av tips på hur du avslöjar falska spikmattor. Tanken är naturligtvis att du ska behöva köpa tidningen för att slippa bli lurad.

Men vi kan idag avslöja hur förbluffande lätt det är att avslöja en falsk spikmatta, bara genom att titta på den.

Om mattan ser ut såhär är den falsk:

Falsk spikmatta – inte en spik så långt ögat kan nå
Falsk spikmatta – inte en spik så långt ögat kan nå

Är den däremot full av spikar som sticker upp är den med största sannolikhet äkta

Alla dessa tidningar

Man vill ju hänga med. Veta vad som rör sig i folkdjupet och i politiken och i affärsvärlden. Och som varandes en gammal gubbe från medeltiden har jag ett visst intresse för att då och då läsa en tidning på papper. Det är i alla fall vad jag inbillar mig.

Papperstidningar är på många sätt praktiska. Man kan rulla ihop dem, vika dem, skrynkla ihop dem till bollar och ta med sig på alla möjliga och omöjliga ställen utan att de slutar fungera. De kanske blir lite fula till slut, men det är ju inget samlarobjekt, så det är ju egentligen inget problem.

Problemet är ju att man måste läsa alla de där tidningarna.

När ska man göra det?

Jag sitter vid en dator. Dagarna i ända sitter jag vid en dator. Jag sitter vid en dator på morgonen, när jag äter frukost; jag sitter vid en dator på jobbet och jag sitter vid en dator på kvällen.

Jag sitter vid en dator och har tillgång till all världens information och då ska jag plötsligt plocka upp en papperstidning och läsa. När händer det liksom?

Det konstigaste är att jag verkar förnya mina prenumerationer varje år. Det måste alltså vara så att jag åtminstone en dag per år drabbas av vanföreställningen att jag vill betala för att få en gång i veckan få hem en pappersbunt som kan ligga och skräpa tills jag ger upp och slänger den.

Detta är mycket underligt.

Jag kanske är dum…

SvD slarvar bort viktig korvnyhet

Här skulle du egentligen fått läsa en fantastisk korvnyhet om OS, eller kanske en OS-nyhet om korv, men på grund av någon jävla klantskalle på svd.se går nyheten inte att läsa där. Du kan söka efter den och hitta den men artikeln innehåller ingenting. (Om man inte tittar i html-såsen förstås, för där finns hela texten.)

Kära SvD,

Det är illa nog att andelen korvnyheter är så liten som den är. Jag tycker det är synd att ni nu förvärrar situationen ytterligare genom detta irriterande fel.

En värld utan korvnyheter är en fattig värld.

Vänligen,
syrrans granne

Dagens jaha-upplevelse

Nyheten att ordningsvakter sålt knark och dopingpreparat slog ned som en bomb idag. Aldrig kunde väl någon tro att de verserade och på alla sätt sofistikerade muskelberg som vaktar entréerna till Sveriges krogar skulle hålla på med knark och doping.

I morgondagens nyheter: ”Taxichaufförer bryter mot hastighetsbestämmelser” och ”Bibliotekarier läser böcker”.