Brun mat – ett självklart val om du gillar smör

De är bruna, de smakar papp och de drar fram som en farsot genom Sveriges livsmedelsbutiker: Jag talar förstås om fullkornsprodukter.

Förra gången var det pasta som var på tapeten. Det var ingen succé kan vi ju sammanfatta det hela som. Den gången bestämde jag mig för att det fick vara bra. Exit fullkorn.

Fast när tillfället uppenbarade sig kunde jag inte låta bli. Smörgåsrån är ju gott, så det finns ju i alla fall en teoretisk möjlighet att de skulle kunna vara goda, även i fullkornsmodell.

Jag vet! Det var dumt. Naivt var det. Det borde jag ju insett på förhand hur det skulle gå.

Smörgåsrån med smör brukar ju vara ganska gott, kanske mest för att det är en metod för att få i sig ganska mycket smör. Vad händer då, när fullkorn kommer in i bilden?

Mer smör!

Det enda som kan rädda situationen är mer smör och då pratar jag om rejält mycket mer smör. Detta krävs för att dölja smaken av papp.

Nej, det här var lika dumt som vanligt.