Så grillar du bäst din hårddisk

Western Digital 1600 B EVE

Ta en hårddisk du gillar. I det här fallet har vi tagit en 160 GB-disk från Western Digital, men även andra märken fungerar bra.

Hårddisken penslas med grillolja

Pensla hårddisken med marinad. Det finns färdiga grilloljor att köpa i butikerna. Själva använder vi förstås vår egen, hemblandade variant.

Tändrör som ger grillfärdig kol, helt utan tändvätskaNu är det dags att tända grillen. Enklast är det kanske med gas- eller engångsgrill, där du bara behöver tända på och vänta en stund.

Vill du grilla med klassiskt kol eller med briketter rekommenderar vi starkt att du använder ett tändrör.

Det är bara att fylla på med kol, lägga i ett par tidningssidor i botten och tända på, så är grillen klar på 10 minuter, helt utan tändvätska.

Hårddisk på grillen, i sällskap med två vegetariska burgare

Grilla hårddisken några minuter på varje sida.

Hårddisk på grillen

Slit inte loss den från gallret utan låt den ligga tills den börjar ryka lite lätt. Då är den precis färdig att vända.

Lägg hårddisken på ett hamburgerbröd och tillsätt en klick dressingHårddisk på hamburgerbröd med dressing och salladsblad

Lägg hårddisken på ett hamburgerbröd. toppa med en klick dressing och ett salladsblad, eller kanske en tomatskiva om du föredrar det.

Western Digitals 160 gigabytes-burgare – Smaskens, säger experterna!

Serveringstips: Pommes frites och bärs

Servera burgaren med chips och en mellanöl, så får du en Western Digital & Co.

Syrrans granne spanar in: Larmfågeln

Natten sänker sig över Göteborg

Klockan är strax efter nio på kvällen och solen gör sitt bästa för att rodna av skam över att behöva gå ned över vårt broderland i väster. Staden ligger lugn och stilla och fåglarna kvittrar. Scenen är på det hela ganska fridfull.

Vad händer då? Jo, då sätter larmfågeln igång. Den där elektroniska modellen som har ett ihållande, ack så regelbundet och inte det minsta rogivande ljud.

Först verkar det vara ett billarm och hur onödigt det än må vara går det att stå ut med i två minuter eller så.

Efter tre minuter håller det fortfarande på. Så även efter fem minuter. Och sju. Och tio. Det slutar inte.

Aldrig tröttnar den, larmfågeln. Märkligt bara att den skall passa på samtidigt som alla andra fåglar håller på som bäst. Kan den inte sjunga på någon annan tid av dygnet?

Sådär vid 14-tiden får den gärna hålla på.

Men var är grillvädret?

En låda bärs på balkongen

Det har varit varmt och soligt i flera veckor nu. Utom igår. Igår regnade det. Eller var det i förrgår? Nåväl, det har regnat i alla fall men annars har det varit varmt.

Nu har jag äntligen fått tummen ur och köpt en back öl också. Eller back och back. Det finns ju inga backar längre. Returglas har blivit så töntigt och mainstream nu i dessa återvinningstider så det har bryggerierna slutat med. Men i alla fall, jag har köpt en back öl. Eller en låda.

Jag har också köpt kött. Och korv. Allt är klart med andra ord. Men så plötsligt inser jag att det blåser. Ingen liten lätt vårvind utan en isande kall (frisk) vind från havet.

Vindkraftverken går nog bra nu. Jag kan se dem från balkongen. De snurrar fint i den friska vinden. Men var det verkligen snålblåst som var beställt? Jag trodde vi skulle grilla. Det var väl därför jag tog fram grillen?

Nu ligger den omkullblåst nere på gården. Den kalla vinden gör balkongen obrukbar så något drickande där lär inte heller bli av.

Jag känner mig lurad.

Udda gaffel vädrar vårluft

Elektronisk grillgaffel med inbyggd termometerVissa personer har förstås redan satt igång trots försök från vädrets makter att få verksamheten att gå om intet men för oss andra återstår ännu årets premiär för kökets kanske mest obskyra verktyg.

Nedpackad i en kökslåda har den nu legat i över ett halvår utan att luftas, men nu äntligen är aprilvintern överstökad och vi kan se fram emot en lång och underbar grillsäsong.

Redan inom några dagar kan det vara dags att knyta på sig förklädet, dra på sig grillvanten och köra igång grillsäsongen till tonerna av det praktfulla dånet av en liter tändvätska som inom loppet av några minuter förvandlar en rejäl säck grillkol till pyrande aska.

Viktig information från skopolisen

Vinterskor med strumpr och bara ben: Aja baja!Nu när vårvärmen börjar komma på allvar kan det vara på sin plats med ett påpekande angående valet av skor. Det är naturligtvis trevligt att kunna kasta av sig paltorna och gå omkring i mer eller mindre långa shorts, men det gäller att tänka sig för.

Tyvärr är det alltför vanligt att valet av skor inte hänger med valet av byxor. Därför kan det vara på sin plats med några påpekanden.

Det är under inga omständigheter tillåtet att ha på sig grova höst- eller vinterskor, samt långa strumpor till shorts. Över huvud taget är alla skor avsedda för något annat än vår- eller sommarbruk bannlysta i kombination med något annat än hellånga byxor.

Enda undantaget gäller för vandring i terräng eller andra besvärliga förhållanden, då kängor får användas oberoende av byxtyp, om det är påkallat med hänsyn till markens allmänna beskaffenhet eller andra förhållanden.

Korrekt val av fotbeklädnad till kortare byxor är lätta vår- eller sommarskor i kombination med korta strumpor, alternativt sandaler eller tofflor. Långa svarta strumpor i kombination med vår- eller sommarskor får bara förekomma tillsammans med hellånga byxor. I alla andra situationer skall korta strumpor användas. I undantagsfall kan långa ljusa strumpor godtas till vår- eller sommarskor.

Till sandaler skall strumpor givetvis aldrig användas, såvida man inte är av tysk härkomst då det istället är obligatoriskt.