Fullkorn – Den nya religionen

Jag vågar påstå att vi nu fått en ny religion i Sverige. Den här gången heter den ”Fullkorn”. Det är bara att titta några minuter på TV så förstår man. Först är det hamburgerkedjan som nu kan erbjuda hamburgare med fullkornsbröd (Vem fan vill ha det?) och omedelbart därefter får vi se hur en hel stad stämmer upp i gospelsång om att vi skall byta bröd, givetvis till ett som innehåller 100% fullkorn.

Vi har ju haft religioner som Atkins och GI rätt nyligen så jag antar att det här med fullkorn är en naturlig följd av detta. Vi vet ju alla numer hur fullständigt livsfarligt det är med vitt bröd. Bäst att byta till fullkorn.

Jag har bara några frågor: Om det nu vore så bra med fullkornsbröd till hamburgaren och korven, varför har vi inte kunnat få detta tidigare? Kan det ens vara gott med fullkornsbröd till burgaren, eller är detta bara en ny typ av självbedrägeri? Är det verkligen brödet som är det stora problemet med hamburgaren? Är det någon som går på det här???

7 reaktioner till “Fullkorn – Den nya religionen”

 1. Mitt i min eländiga hosta och snuva måste jag ändå samla krafter och säga:
  fullkornskorvbröd är jättegott!

  För övrigt har du förstås rätt, det är knappast brödet som är problemet med varmkorv.

 2. Vad säger du? Var detta en produkt världen behöver? Menar du att det har kommit något bra ur det här?

  Nu fick jag typ superlim på min kvarn.

 3. Jo det är visst brödet som är problemet! Tar man bort det så blir man inte tjock. Sådeså.

 4. Förra veckan var det fettet som var problemet. Jag undrar vad det blir härnäst. Fibrer?

 5. jag äter numera nästan bara knäckebröd.
  reklam funkar på mig. jag är en medialiserad varelse som stoppar i mig det multinationella företag säger till mig.
  dessutom är det gott (vi har redan pratat om det här!), särskilt med kaviar eller leverpastej. yammi!
  grovt korv- och hamburgerbröd låter päcko, men jag sitter snart där med ett brunt bröd i handen och väntar på min varmkorv.
  för satan, jag har ju helt övergått till fullkornspasta, något jag hånade, ratade och hatade för mindre än ett halvår sedan.
  för att tala med en känd sångerska:
  jag säger ja till fullkorn! uuuuuuuaaaaaaa! det är uuuunderbaaaaart!

 6. Miss k! Jag vet inte om jag skall förvånas eller inte över att en som själv skriver i tidningen är ett så lätt offer. Men det kanske inte alls har med saken att göra, även om jag finner det oroväckande hur du tycks vara benägen att följa flocken.

  Det är inget fel på knäckebröd, men jag börjar fundera nu på om det inte är dags på en protest. Jag skall knäcke-vägra helt enkelt. Om jag kan.

  Nej, jag tror ärligt talat inte att jag klarar det. Synd bara på mjukt bröd. Det var trevligt så länge det varade.

  Snart har man väl ingen användning för sin brödrost förutom för tillagning av fiskpinnar…

 7. jag tror på alla larm som publiceras, och jag vill gärna att de återkommer en gång i månaden så man vet om de fortfarande gäller eller inte. det kommer ju så många nya rön.

Kommentarer inaktiverade.