Kritvita tänder till lågpris

Ultra brite tandkräm

Den här fantastiska tandkrämen hittade jag i en butik i Frankrike. Inte bara var det den billigaste tandkrämen i butiken. Det var också den enda tandkrämen som ger ultravita tänder.

Säkerligen innehåller den massor av skitfarliga kemikalier men man kan ju inte få allt. Vill man vara fin får man lida pin.

Skitvita tänder – snart i en redaktörsmun nära dig!

Kon som skrattar döden i ansiktet

La Boucherie - Restaurant

Här har vi en fransk köttrestaurang. De serverar väl biff, får man förmoda. Sån där mat som man gör av kor.

De har en skylt med en ko på i alla fall. Men det är något som inte stämmer. Kon ser väldigt glad ut. Men vad är det den är så glad åt?

De kanske ger korna lustgas innan slakt. Eller gräs…

Dagens kattpiss: Tsarine

Tsarine ChampagneDagens kattpiss heter Tsarine och kostar cirka 20 Euro. Flaskan är något skruvad och levereras i en trevlig plåtburk som du kan förvara dina frukostflingor i om du vill.

Väldigt liten syra ger en stor och rund smak med mycket frukt och en något bitter avslutning.

Rekommenderas om du vill ha något gott att dricka, gärna utan mat. Passar annars bra till grillat.

Var god tag av er knäna före påstigning

Fransk buss: Benutrymme, men inget knäutrymme

Det är någonting speciellt med franska bussar. De har chaufför, dörrar, bagageutrymme, säten, motor, hatthylla och allt det där andra som normalt finns i en buss. Men någonting saknas.

Det finns ingenstans att ha sina knän. Benen får plats till belåtenhet, men just där du tänkte ha dina knän finns istället framförvarande passagerares ryggstöd.

Antingen är alla fransmän väldigt korta, eller så har de helt enkelt inga knän.

Franskt kontor

Genom ett förbiseende tidigt imorse kör jag idag franskt här på kontoret. Det är jag säkert inte ensam om. På just det här kontoret kanske jag är ensam om det i och för sig, men med tanke på företagets omfattande verksamhet i Frankrike skulle det inte förvåna mig om vi har hundratals, ja kanske tusentals anställda som kör franskt varje dag.

Stöd en handikappad – Skänk ett lock

Välgörenhet tar sig olika uttryck. I Frankrike är det till exempel vanligt att man samlar in lock till förmån för de handikappade.

Un bouchon - Un sourire (Ett lock - Ett leende)

Här är ett exempel från en fransk restaurang, där locken från tomma kryddburkar samlas i en plexiglaslåda. Innehållet i lådan går oavkortat till byns handikappade.
Lock från kryddburkar samlas in till förmån för de handikappade

Du kan också hjälpa till! Skicka dina uttjänta plastlock till:

UCPA Val Thorens
Chef de la cuisine
FR 73440 St. Martin de Belleville
Frankrike

Men Domus har de…

De äter grodor och sniglar, luktar vitlök och vägrar prata engelska, utom när de tilltalas på franska av utländska turister. Det är mycket som kan te sig onormalt i Frankrike. Dessutom vägrar de att servera öl på sina barer.

Men Domus har de minsann, även om de verkar ha lite svårt med färgen.

Nässprejens bror – den stora nässprejen

Den är blå och rymmer 150 cl och den är, som framgår av bilden, något större än skärmen på redaktionens netbook. Den är helt enkelt enorm!

Och en sak till. Den är en aerosol. En gammal hederlig sprejburk alltså, med ett rejält munstycke som du kör upp i näsan. Sedan är det bara att trycka av. Om du vågar.

Jag vet inte om jag vågar. Jag är nämligen inte riktigt säker på vad som kommer att hända. Alla instruktioner och all annan text på förpackningen är på franska, så det här kan bli riktigt spännande!