Nyår närmar sig med stormsteg och därmed inställer sig frågan vad som ska drickas vid tolvslaget. Bubbel ska det vara förstås, men vilket bubbel? Champagne är förstås det bästa alternativet, men är det verkligen meningsfullt att hälla i sig ett helrör 500-kronorsvin på två personer när man redan är tankad till bristningsgränsen?
Det finns en enkel lösning på problemet. Enkel och billig. Har du tur behöver du inte ens gå till Systembolaget.
Tillverka din egen champagne!
Du behöver:
- 1 flaska vitt vin
- 1 sodastreamer
Börja med att kyla vinet. Du måste kyla vinet om resultatet ska bli användbart. Har du bråttom kan du lägga det i frysen en stund.
Häll över vinet i sodastreamflaskan. Se upp så du inte överfyller!
Montera flaskan.
Kör så det ryker! Kör dock inte så det ryker för mycket för du kommer att ångra dig när du får torka upp halva innehållet från köksbänken.
Servera den härligt porlande, nygjorda drycken, i ett champagneglas.
Skål! Du har just tillverkat din alldeles egna champagne, eller Champang, som den officiellt kallas.