Ost i tangentbordet

Från Göteborg meddelar den gamle att han hällt vin i tangentbordet på den bärbara och att den numer vägrar hitta operativsystemet. Här på den mobila redaktionen har vi dock ett mycket värre problem.

Acer Aspire One med ost på. Inga konstigheter

Genom en olyckshändelse under middagen har vi nämligen spillt ost på tangentbordet, vilket gett oss stora problem. Bokstäverna G,H, V och B är numer helt oåtkomliga. Dessa fyra bokstäver tvingas vi numer klistra in från gamla inlägg.

Som syns av bilden är flera andra tangenter delvis berörda och det är endast med stor svårighet vi kan sktiva denna text, genom att klistra in bokstäver från gamla inlägg.

Hur vi ska få bort osten är oklart i nuläget men vi funderar på att bjuda in traktens möss och helt enkelt låta dem kalasa sig fördärvade.

Angående vinet och det saknade operativsystemet finns ingen anledning till oro. Det är antagligen bara Windows som passade på tillfället att få sig en riktig brakfylla och nu ligger fnissande och gömmer sig på någon mörk del av hårddisken.

Ett mycket törstigt och klent operativsystem kommer strax att kika fram igen, i felsäkert läge och med VGA-grafik. Det är vi säkra på.

Syrrans granne förklarar tallriksmodellen

En tallrik kött och potatis, och en tallrik ost

Den så kallade tallriksmodellen går ut på att mat läggs upp på tallrikar i lämpliga proportioner. Här ser vi ett typiskt exempel.

På tallriken till vänster hittar vi en köttgryta, i detta fall Boeuf Bourgignon, med kokt potatis och blomkål som tillbehör.

På tallriken till höger hittar vi lite blandade ostar.

Andra varianter på tallriksmodellen hittar vi på pizzerior (en tallrik vitkålsallad och en tallrik pizza) och på torsdagar (en tallrik ärtsoppa och en tallrik pannkakor.)

Nu gråter vi över gammal ost

Idag slänger vi ost här på redaktionen. Detta smärtar oss förstås något oerhört, då ost är ett av livets stora glädjeämnen, men vi ser ingen annan råd, då dessa sorgliga ostrester legat och vilat sig under flera veckors tid inne i kylen, utan att bli uppätna.

Farväl kära ost! Det hade varit gott att få äta upp dig, men tyvärr gick tillfället oss förbi. Du blev gammal och tråkig helt enkelt.

Hur vi ska ersätta denna viktiga tredjedel av kostcirkeln är och förblir en gåta. Ett tänkbart allternativ är att vi helt enkelt köper ny ost.

Ostfrossa i Falukorv City

Idag arrangerades ostfrossa i Falukorv city. Tusentals korvgubbar och -gummor gick korv ur huse för att festa loss på ost av alla de sorter.

En och annan ostkorv syntes också. De anlände med buss från närliggande Käsewurst Stadt för att delta i festligheterna.

Caesarsallads trilogi

Det är Mölndal igen. Denna varböld till kommun som alltid skall vara med och lägga sig i.

Numer går det inte ens att hålla denna skitkommun borta från middagsmenyn.

Vart är världen, och framför allt, vart är Mölndal på väg?

Nu kommer city-osten!

Cottage Cheese – många känner den som Keso – har varit med ganska länge i mejeridisken. Lite för länge tycker vissa. Det börjar kännas ofräscht och gammalmodigt med en produkt vars namn bär så mycket av skog och landsbygd i sitt namn.

Detta har ICA tagit fasta på. Enligt vad syrrans granne erfar ikväll kommer vatvarukedjan att på måndag introduera vad som i kännarkretsar betraktas som en världsnyhet: City Cheese.

Företrädare för ICA är mycket förtegna och vill helst inte prata med oss alls, än mindre yppa något om huruvida ryktet om produkten är sant och vad som i så fall döljer sig bakom detta ganska märkliga namn.

Ostälskare landet över som fått nys om nyheten lät sig dock inte nedslås av ICA:s tystlåtenhet. Under torsdagskvällen hade små tältläger etablerats utanför ICA-handlare runt om i landet.

– Vi vet inte så mycket. Kanske är det hela bara ett rykte, men jag vill inte för mitt liv riskera att inte vara först med att få smaka denna nya delikatess, vad det nu när för något, sade Jan Oskarsson, en av de köande utanför ICA Supermarket, till syrrans granne ikväll.

Ost!

Vissa dagar går det bara inte! Jag kan inte sluta tänka på ost. Jag vill bara äta ost, tänka på ost, prata om ost och skriva om ost.

Ost har många trevliga egenskaper. Den har en trevlig gul färg, ibland skiftande mot vitt och ibland mot rött. Den har underbar konsistens. Särskilt hårdost är helt fantastisk. Dessutom smakar ost gott!

Ost fyller också flera viktiga funktioner. Den kan till exempel göra dig tjock om du känner dig för smal. Den kan göra dig glad om du är ledsen. Ost kan hjälpa dig träffa nya trevliga människor om du känner dig ensam.

Ost kan ätas som en måltid i sig eller kombineras med andra livsmedel på olika sätt. Det finns nästan inga maträtter som inte blir bättre av ost. Den gör sig lika bra i sallader som i grytor och på smörgåsar.

Ost kan också bearbetas på olika sätt. Den går att riva, hyvla eller skära. Den kan också smältas. Vissa människor anser att ost bör användas för mer eller mindre underliga experiment. Jag vet till exempel en person som föreslagit att man borde köra ett varmt strykjärn rakt igenom en rejäl bit ost, bara som ett trevligt experiment.

Jag älskar ost! Tolka inte detta fel bara. Det är inte så att jag vill gifta mig med ost och skaffa små ostbarn. Jag vill inte vakna varje morgon helt insmetad med ost. Jag vill absolut inte ligga med ost.

Jag vill bara ha den!

Hatten: Somebody put something in my drink

Hatten - Östasiatiska
Jag har förstås inga bevis men någon måste ha spetsat ölen och vinet igår. Det gick inte upp för mig genast imorse, men efter att ha kämpat mig igenom några utställningar på Östasiatiska museet insåg jag hur det låg till: Jag var bakfull! Bara att sätta sig i skuggan och hälla i sig starkt kaffe i ett försök att bli mänsklig, förlåt mig, hattig igen.

Efter museet och den välbehövliga kafferasten fick jag för mig att jag skulle promenera lite i staden. Det gick bra en stund. Sedan blev jag plötsligt väldigt sugen på att ta mig hem och vila.

Promenaden från Medis var jobbig och att ta sig de fyra trapporna upp till lägenheten en kamp. Jag tror jag måste sätta mig och självdö en stund, på balkongen.

Ostasien förresten. Som vanliga Asien, fast av ost. Det låter det! Eller kanske som vanliga Asien fast med ost. Skit samma! Ost är bra. Asien är också bra! Tänk då dessa två i förening. Nu får vi passa oss här i Europa för rätt vad det är kommer de på det även där borta, i Ostasien.

Nytt från Milko: Mjukost Grevé mögel

mjukost grevé mögel

Milko lanserar en helt ny serie mjukostar i ask. Först ut är Grevé mögel. I grunden är det samma produkt som gamla vanliga Grevé som alltid, men i asken väntar nu en härlig grönmögelost.

Lyckas lanseringen väl väntar uppföljare som mildost mögel, räkost mögel och skinkost mögel.

Livsstil i Väst får konkurrens

OstVästra Götalandsregionen och AB Volvo driver sedan flera år projektet Livsstil i väst. Till hösten får de konkurrens. Då startar  syrrans granne projektet Livsstil i ost. Sponsorerna står på kö för att få vara med och vi förhandlar redan med flera mejerier.

Livsstil i väst fokuserar väldigt mycket på motion och kost, men vi tycker det är viktigare att bejaka livets glädjeämnen. Ost är ett sådant. Ost är gott och innehåller flera nyttiga näringsämnen. Ost finns i många färger, former och smaker. Det finns en ost för alla!

Ost är din vän och det tänker vi ta fasta på! Häng med oss redan från början. Projektstarten är planerad till september, men du kan redan nu skicka en intresseanmälan till redaktionen om du vill vara säker på att inte missa något.

Ost!

Jag verkligen älskar ost! Andra människor må sitta och vräka i sig godis, chips och kakor, men jag är egentligen bara ute efter ost.

Ibland äter jag ost som måltid, bara för att det är så gott. Det tycker vissa är underligt eller till och med äckligt men jag tycker det är fantastiskt! Ost är ju helt det godaste som finns så varför skulle jag inte äta det till middag?

Mest av allt gillar jag hårdost. Det är så gott att ta en rejäl bit, skära den i stavar eller kuber och sedan bara vräka i sig! Mjukost duger i krig men det är inte alls samma sak att sitta och smeta i sig något som har samma konsistens som kräm. Hård ost skall det vara!

Visst kan jag uppskatta godsaker av andra sorter men det blir aldrig riktigt lika bra som ost. Det enda som egentligen klarar att konkurrera med ost är popcorn, indränkta i smör.