”Åh! Äter du keso? Vad nyttigt!”

Keso - Med en aura av nyttighet kring sig

Det slår aldrig fel. Ät något som involverar keso på en arbetsplats och du får garanterat kommentarer om hur nyttigt det är.

Alltså, jag förstår inte. Vad fan är grejen egentligen? Visst, keso är väl nyttigt, på samma sätt som köttbullar, vaniljglass och spiskummin är nyttigt, men inte fan är väl det någon som kommenterar att dina köttbullar är nyttiga?

Varför har keso en sådan aura av nyttighet omkring sig? Är det någon innediet som jag helt missat, där den centrala ingrediensen är keso? Har det gått ut information från Livsmedelsverket om kesons nyttighet? Eller är folk bara knäppa?

Nu kommer city-osten!

Cottage Cheese – många känner den som Keso – har varit med ganska länge i mejeridisken. Lite för länge tycker vissa. Det börjar kännas ofräscht och gammalmodigt med en produkt vars namn bär så mycket av skog och landsbygd i sitt namn.

Detta har ICA tagit fasta på. Enligt vad syrrans granne erfar ikväll kommer vatvarukedjan att på måndag introduera vad som i kännarkretsar betraktas som en världsnyhet: City Cheese.

Företrädare för ICA är mycket förtegna och vill helst inte prata med oss alls, än mindre yppa något om huruvida ryktet om produkten är sant och vad som i så fall döljer sig bakom detta ganska märkliga namn.

Ostälskare landet över som fått nys om nyheten lät sig dock inte nedslås av ICA:s tystlåtenhet. Under torsdagskvällen hade små tältläger etablerats utanför ICA-handlare runt om i landet.

– Vi vet inte så mycket. Kanske är det hela bara ett rykte, men jag vill inte för mitt liv riskera att inte vara först med att få smaka denna nya delikatess, vad det nu när för något, sade Jan Oskarsson, en av de köande utanför ICA Supermarket, till syrrans granne ikväll.