”Åh! Äter du keso? Vad nyttigt!”

Keso - Med en aura av nyttighet kring sig

Det slår aldrig fel. Ät något som involverar keso på en arbetsplats och du får garanterat kommentarer om hur nyttigt det är.

Alltså, jag förstår inte. Vad fan är grejen egentligen? Visst, keso är väl nyttigt, på samma sätt som köttbullar, vaniljglass och spiskummin är nyttigt, men inte fan är väl det någon som kommenterar att dina köttbullar är nyttiga?

Varför har keso en sådan aura av nyttighet omkring sig? Är det någon innediet som jag helt missat, där den centrala ingrediensen är keso? Har det gått ut information från Livsmedelsverket om kesons nyttighet? Eller är folk bara knäppa?

9 reaktioner till “”Åh! Äter du keso? Vad nyttigt!””

 1. Det har jag aldrig tänkt på; kanske att det är ett ganska ”fettfritt” alternativ till ost? Ost innehåller ju annars över 10 % fett, medan keso ligger på 4 % (sen är det väll från get och inte ko va? fast om det gör ngn skillnad vette faen)

 2. Ja, det kan man ju hoppas på, men vem vet? Snart hittar de väl bensen i keso. Eller akrylamid.

  Nåja, jag proppar i mig så länge. Det är ju så gott!

 3. I går åt min kollega keso till sin lunch.
  Jag: Åh, vad nyttigt.

  Och detta var innan jag läst detta!
  Alltså rodnar jag. Jag är en av alla dem.

 4. jag hoppas de är en retorisk fråga, du kan ju inte på fullaste allvar säga att köttbullar, vaniljglass och keso är lika nyttigt?

 5. Du kan ju inte på fullaste allvar mena att det går att rangordna enskilda livsmedel efter nyttighet?

  Allt som inte är gift är i någon mening nyttigt. Det är en fråga om när, i vilken mängd och i kombination med vad.

  Att äta enbart Keso är lika onyttigt som att äta enbart vaniljglass eller enbart köttbullar.

 6. Keso är fettsnålt och proteinrikt. Äter man Keso på en Knäckemacka har man då fullgjort rekomendationen att ”Välja fiberrikt och fettsnålt”. Keso har dock INGA kostfibrer, så tänk på att alltid äta någont fiberrikt till.

  Så jo, visst har man rätt att känna sig nyttigarre och bättre än alla andra om man har Keso på jobbet.

  Keso är bäst. Värsta ninjamaten 🙂

Kommentarer inaktiverade.