Marmeladsmörgås med korv

Den här mannen är trött. Det syns på hans ögon, men framför allt syns det på vad han tänker äta till frukost.

Ett glas jos och två smörgåsar blir det. En med korv och en med något som nog också kan kallas korv. Ja, och så marmelad då förstås. Den är vi lite frågande inför faktiskt.

Men vi är beredda att prova allt minst en gång här på redaktionen. Om någon som har bra tips på korvar som passar till marmelad är det bara att säga till.

Dagens ord: korvrelation

En korvrelation är som en kärleksrelation, fast utan kärlek. Den är i huvudsak fysisk.

Man kan, något förenklat, säga att i en korvrelation är det korven som står i centrum och då avses korv på det bra sättet.

Motsvarigheten för kvinnor heter förstås laxrelation.

Man kan förstås även tänka sig en relation där man äter korv tillsammans. Det är också en korvrelation, fast på det dåliga sättet.

Evighetskorven

Det här är en falukorv vi köpte till halva priset på Hemköp i mitten av september. På ytan ser den ut som en helt vanlig falukorv som blivit liggande i butiken  och därför fått säljas till halva priset. Det här är dock ingen vanlig korv. Det här, mina damer och herrar, är en evighetskorv.

Inte så att det är en Särimnerkorv som på något mystiskt vis återuppstår varje gång den blivit uppäten. Nej, det här är märkligare ändå.

Jag har tappat räkningen nu på hur många gånger vi planerat att äta upp den där korven och misslyckats. Det är samma visa varje gång. Det börjar med en intention, en avsikt att äta upp korven. Det innebär att korven ska tas ur frysen och läggas att tina under dagen, så att den kan tillagas till kvällen.

På något sätt misslyckas det alltid, för varje gång slutar det med att jag sitter på jobbet och inser att korven som skulle tinas ligger kvar i frysen.

Det är oklart hur den bär sig åt, men den här korven har en stark överlevnadsinstinkt. Inte bara har den lyckats undgå att bli köpt så länge att den nästan blivit för gammal. När någon väl köpt den lyckas den gömma sig i frysboxen under flera veckor och undgår därmed kniven ytterligare en period.

Men nu går det inte längre. Nu ligger man rökt till om man är falukorv, för nu är den ute ur frysen och dess tid, såsom varandes korv, är därmed utmätt.

Rättelse: Korvspadet var buljong

Korvspadet som presenterades igår här på syrrans granne var inte korvspad. Genom ett misstag fotograferades fel kastrull. Det som påstods vara korvspad var i själva verket grönsaksbuljong.

Det verkliga korvspadet befann sig i kastrullen bredvid och hade ett liknande, dock något mindre grumligt, utseende. Det var dock långtifrån klart.

Vi ber om ursäkt för det inträffade. I fortsättningen kommer samtliga korvspadsfoton att verifieras innan publicering

Defekta män hot mot familjen

Det är fel på männen – som vanligt skulle man kunna säga. Ett forskarlag vid Karolinska Institutet i Stockholm har upptäckt att 40 procent av alla män bär på genen allel 334, som gör dem till ett hot mot familjen och direkt olämpliga som partner. De är nämligen mer benägna att knulla runt än normala män, som saknar genen och har vett att inte stoppa in korven var som helst.

Upptäckten ger nytt bränsle åt debatten om avelsförbud och väntas leda till ett rejält uppsving för företag som håller på med gentester.

För dig som vill ha en lydig toffel vid din sida gäller det alltså att ha tålamod. Snart kommer gentestet som gör att du garanterat inte blir besviken på din nästa partner.

Korvspad inte klart

Jag är ganska säker på att vi tagit upp det här förut, men korvspad är alltså inte klart. Inte det minsta faktiskt. Snarare är det brunaktigt och ser allmänt äckligt ut.

Dags att dra öronen åt sig, alltså, nästa gång du hör att något är klart som korvspad.

De bygger hus av stulen korv

En läsare skickade mig den här skärmdumpen:

Observera annonsen. Det är en annons från hitta.se och de påstår sig kunna hjälpa mig att hitta korv. Jag kan tänka mig att använda hitta.se, men jag tvivlar på att jag skulle anlita dem för att leta just efter korv. Över huvud taget är det rätt sällan jag tappar bort korv faktiskt, så det hela känns lite överflödigt.

Men vi kan göra ett experiment. Låt oss säga att jag tappat bort korv, säg i Göteborg och att jag vill leta upp den med hjälp av hitta.se.

Jag tycker nog inte att resultatet är så imponerande faktiskt. En enda träff får jag och någonting säger mig att det där inte är min korv.

Om inte…

Om inte det där korvhuset är byggt av stulen korv förstås.

I Västra Frölunda i Göteborg finns ett korvhus, hemmahörande i Kungsbacka, och det är byggt av stulen korv. Och människorna bakom hitta.se känner till det. Jag anar en korvspiration!