Inför straffskatt på lattemammor!

Småbarnsföräldrar har uppenbarligen alldeles för gott om pengar. De har till exempel råd att släpa med sina skrikiga jävla skitbarn på café för flera hundra kronor om dagen.

Caféer är till för unga, framgångsrika människor som behöver visa upp sina Apple-produkter och är alltså inte avsedda för för barnskrik, blöjbyten och välling.

Eftersom budskapet uppenbarligen inte går fram ser jag ingen annan råd än att vi helt enkelt inför en särskild straffskatt på eländet.

Förbud mot sura barn

Varning! Får ej utsättas för sura barn!

Innan vi börjar vill jag bara klargöra en sak. Jag har absolut ingenting att invända mot ett förbud mot sura barn. Absolut inte.

Men ändå alltså. Vad menas egentligen med det här? Den här etiketten sitter på en gasoldriven terassvärmare. Ni vet, en sån där som finns på varje svensk uteservering med självaktning.

Gasen är brandfarlig alltså och flaskan får inte utsättas för direkt solljus eller bli mer än 50 grader varm. Men vad är det egentligen för hemska fasor som ska drabba oss om den utsätts för sura barn? Och varför bara sura barn? Kan inte glada barn ställa till med en massa elände om man släpper dem lösa bland gasolflaskor?

Blöjor i frysen

Att folk lägger konstiga saker i kylen och frysen har vi ju varit med om förr. Senast var det små påsar med grus som skulle göra matvarorna fräschare och sänka elförbrukningen.

tina-upp avfrostningspåse - en blöja som du lägger i frysen

Det här är… Ja, det är en blöja, helt enkelt, som du ska lägga i frysen vid avfrostning. Blöjan suger åt sig vattnet och kan sedan helt enkelt slängas i soporna. Praktiskt och spillfritt.

Huruvida den även fungerar på barn och om den i så fall klarar att suga upp löst bajs framgår inte av förpackningen.

Varianter på clownen Manne som vi aldrig fick se

Det är med skräckblandad förtjusning vi minns clownen Manne – Clownen som cyklade framför en kuliss och alltid lyckades hitta en banaaaaaan på sin destination.

Men det var inte självklart att Manne skulle vara just en clown. Faktum är att clown-Manne bara var ett av många alternativ som diskuterades. Genom hemliga kontakter inne på Sveriges Television har vi lyckats komma över listan över varianter på clownen Manne, som du aldrig fick se.

Yx-Manne

Manne kommer farande på en gammal damcykel i gjutjärn. På lekplatsen har han gömt en yxa…

Programidén kom aldrig längre än såhär.

Vålds-Manne

Manne sitter på lekplatsen och läser tidningen medan barnen leker i bakgrunden. Plötsligt får han nog av två gossar som börjar bli alltför högljudda och ger dem ett rejält kok stryk.

Programidén gick i stöpet eftersom den innehöll för lite plysch.

Lie-Manne

Manne cyklar omkring iförd svart kåpa, med en lie över axeln och samlar upp själarna från barn som haft lite för roligt i klätterställningen.

Rie-Manne

Om du inte har läst minst 40 poäng matematik på universitetsnivå kommer du aldrig att förstå det roliga.

Naken-Manne

Det var visserligen populärt med naket på 1970-talet, men när kanalchefen fick syn på bananen blev det för mycket för honom.

Kniv-Manne

Allt är som vanligt. Manne cyklar till lekplatsen, åker rutschbanan, hittar en banan och halar fram en rejäl kniv som han använder för att skala och äta den.

Pistol-Manne

Manne hittar en banan och är först lycklig, men blir alldeles ifrån sig när han inte lyckas skala den. I ilskan sliter han fram sin pistol och skjuter sönder den.

Cevian-Manne

Manne lurar de andra barnen på lekplatsen att köpa banan-optioner, men glömmer nämna att bananen blivit klämd under transporten och förvandlats till mos.

Dubbelt upp för Peter Pan

Peter Pans fru, Anna Pan nedkom idag vid lunchtid med inte bara en utan två välmående söner. Detta meddelades av familjens presstalesman, tillika Peter Pans bror, Tom Pan, vid en hastigt sammankallad presskonferens sent ikväll.

Därmed trefaldigas familjen Pan som förutom föräldrarna Peter och Anna Pan sedan tidigare består av storebror Karl Pan och lillasyster Ulla Pan, som nu får vänja sig vid att istället vara storasyster till Jan och Dan Pan.

Osäker på familjens framtid? Nu kan du hyra ett barn

Du vill gärna ha barn, men du känner dig osäker på din partner och bävar inför tanken på att en dag bli lämnad i sticket.

För alla er som gärna vill, men inte riktigt vågar kommer nu en bra lösning. Tack vare Telenors barnabbemang kan du nu hyra ett barn, från 49 kronor per månad. Är du inte nöjd är det bara att säga upp abbonemanget och lämna tillbaka barnet.

Känner du att du vill satsa på riktigt går det bra att köpa loss barnet efter bindningstidens slut.

Spelar nioåringar minigolf?

Vi på redaktionen har ingen aning om vad nioåringar gör och snart kommer hon. Här är våra idéer:

  • Spela minigolf
  • Titta på Ragnar Dahlberg
  • Äta godis
  • Röka
  • Städa Erikas förråd
  • Titta på teve
  • Lära sig nya bra svordomar
  • Sitta och sura medan redaktionen fikar och pratar fylleminnen

Är det något vi förbisett, som vi borde utsätta den stackars nioåringen för?