Förbud mot sura barn

Varning! Får ej utsättas för sura barn!

Innan vi börjar vill jag bara klargöra en sak. Jag har absolut ingenting att invända mot ett förbud mot sura barn. Absolut inte.

Men ändå alltså. Vad menas egentligen med det här? Den här etiketten sitter på en gasoldriven terassvärmare. Ni vet, en sån där som finns på varje svensk uteservering med självaktning.

Gasen är brandfarlig alltså och flaskan får inte utsättas för direkt solljus eller bli mer än 50 grader varm. Men vad är det egentligen för hemska fasor som ska drabba oss om den utsätts för sura barn? Och varför bara sura barn? Kan inte glada barn ställa till med en massa elände om man släpper dem lösa bland gasolflaskor?

Mystisk slang fara för fotgängare

Varning för slang!

Jag ser slangen. Jag ser skylten med den snubblande gubben på. Jag fattar vad de varnar för.

Men gubben på bilden alltså, vad är det egentligen han snubblar på? Det står ju ”Slang” med stora bokstäver, så man kan ju tro att det ska vara en slang, men det föreställer ju mer en låda.

Vad är det för märklig människa som har ritat den där bilden? Är det någon som har stora, rektangulära slangar hemma, eller kanske någon som inte kan se skillnad på en rektangel och en cirkel? Kan man vara formblind?

Nej alltså, rita ordentligt, för helvete, om du ska hålla på och rita skyltar! Annars är det bättre att du överlåter jobbet åt någon annan, som vet hur en slang ser ut. Om det är en slangvarningsskylt du ska rita alltså.