Mystisk slang fara för fotgängare

Varning för slang!

Jag ser slangen. Jag ser skylten med den snubblande gubben på. Jag fattar vad de varnar för.

Men gubben på bilden alltså, vad är det egentligen han snubblar på? Det står ju ”Slang” med stora bokstäver, så man kan ju tro att det ska vara en slang, men det föreställer ju mer en låda.

Vad är det för märklig människa som har ritat den där bilden? Är det någon som har stora, rektangulära slangar hemma, eller kanske någon som inte kan se skillnad på en rektangel och en cirkel? Kan man vara formblind?

Nej alltså, rita ordentligt, för helvete, om du ska hålla på och rita skyltar! Annars är det bättre att du överlåter jobbet åt någon annan, som vet hur en slang ser ut. Om det är en slangvarningsskylt du ska rita alltså.

3 reaktioner till “Mystisk slang fara för fotgängare”

  1. Hallå! Det står ju SLANG. Det är för att specificera den GENERISKA snubbelvarningsikonen ovanför, som är varning för snubbel på generiskt objekt. Hade det varit en slang på bilden hade ju den fina texten varit onödig, och det hade ju varit synd. Varför en skylt överhuvudtaget, annat än av estetiska skäl? Varenda människa ser ju slangen.

  2. Jag fullkomligt älskar din blogg. Tack för trevligt söndagsläsande. Hur kan min tillvaro kunnat fortskrida utan vetskapen om denna fnissframkallande blogg?

Kommentarer inaktiverade.