Etikett: foto
Dagens rost
Det var ett tag sedan vi skrev om rost här på bloggen. Men nu har redaktören varit framme med kameran igen och fotograferat ett härligt, rostigt rör ute vid Saltholmen i Göteborg.
Bilderna togs 30 april i år.
Mystisk barriär mot köket
I förmiddags när jag skulle gå ut i köket såg det plötsligt ut såhär. Frugan hade byggt en barriär av läskflaskor, saftdunkar och vinkartonger. Jag vet inte riktigt hur det här ska tolkas, men frågan är om jag ska våga mig in eller ej.
Full utan öl
När glaset ser ut såhär kan man börja fundera på om man trots allt kanske inte behöver någon öl. Världen lutar redan.
Demidekkare gör det oftare!
“Demidekkare gör det inte lika ofta” heter det i reklamen och det är sant. Demidekkare gör det oftare!
Åtminstone den här demidekkaren. Mindre än tio år efter att huset målades vackert rött med Demidekk är det nu dags igen. Det har varit dags länge faktiskt.
Men så var det ju den där detaljen med att demidekkare inte gör det lika ofta. Många tycker att Demidekk, eller Jotun, som tillverkar skräpet, kanske skulle ta lite ansvar för sitt uttalande och sin produkt. Men det gör inte Demidekk. De hittar på lama ursäkter istället. Den senaste förklaringen är att det är dåligt tvättat mellan de två vita färglagren som finns under Demidekk-färgen. När man målar två strykningar måste man tydligen tvätta mellan lagren, annars går framtida ommålningar åt helvete. Åtminstone om man målar med Demidekk.
Så ja, det är sant som de säger i reklamen. Demidekkare gör det inte lika ofta. Som demidekkare får man vara beredd på att göra det betydligt mycket oftare än andra.
”400 par örhängen, tack!”
Kanske lite överoptimistiskt att tro att jag skulle köpa 400 varor i just den butiken. Har de ens 400 varor i lager?
”(fläckvis) nymålat”
“Det var väl trevligt att ni vill måla lite, ungar. Nästa gång kan ni väl kladda på något mindre synligt ställe, typ källarväggen?”
Ankhögar i Slottsskogen
Här ligger ankungarna, eller kanske anktonåringarna – Jag kan tänka mig att det rör sig om tonåringar eftersom de ligger och sover mitt på dagen – och sover i högar.
Det är rätt svårt att se var en anka slutar och var nästa börjar där de ligger i högarna. Det är som om varje hög bildar ett ank-kontinuum, eller kanske ett ank-Bose-Einstein-kondensat där alla svänger likformigt, som en massa.
Ankchefen struttar omkring i närheten och försöker jaga bort alla som blir lite för närgångna, med ett ilsket kvackande, som vi dock blir föga imponerade av.
Vi behövde inte leta så länge för att förstå skälet till ankornas slöhet. Det verkar ha festats ordenligt igår.
Så grillar du bäst din hårddisk
Ta en hårddisk du gillar. I det här fallet har vi tagit en 160 GB-disk från Western Digital, men även andra märken fungerar bra.
Pensla hårddisken med marinad. Det finns färdiga grilloljor att köpa i butikerna. Själva använder vi förstås vår egen, hemblandade variant.
Nu är det dags att tända grillen. Enklast är det kanske med gas- eller engångsgrill, där du bara behöver tända på och vänta en stund.
Vill du grilla med klassiskt kol eller med briketter rekommenderar vi starkt att du använder ett tändrör.
Det är bara att fylla på med kol, lägga i ett par tidningssidor i botten och tända på, så är grillen klar på 10 minuter, helt utan tändvätska.
Grilla hårddisken några minuter på varje sida.
Slit inte loss den från gallret utan låt den ligga tills den börjar ryka lite lätt. Då är den precis färdig att vända.
Lägg hårddisken på ett hamburgerbröd. toppa med en klick dressing och ett salladsblad, eller kanske en tomatskiva om du föredrar det.
Western Digitals 160 gigabytes-burgare – Smaskens, säger experterna!
Servera burgaren med chips och en mellanöl, så får du en Western Digital & Co.
Mystiskt ufo på redaktionen
Det här mystiska ufot har svävat omkring framför bokhyllan, inne på redaktionen, hela förmiddagen. Vi vet inte riktigt vad de där marsianerna är ute efter. Det verkar nästan som om de är här och tjuvläser våra böcker.
Som nån primitiv form av fildelning ungefär…
Skräpa ej!
Ligger du här och skräpar? Lägg genast av med det! Inget skräpande i mitt garage!
Dagens frukt: Röväpple
Det här, mina damer och herrar, är ett äpple. Men det är inte vilket äpple som helst utan ett alldeles äkta röväpple.
Färg, lukt, smak, konsistens och form – allt är precis som på ett vanligt äpple. Så länge du inte vänder på det för där stoltserar äpplet med en röv som kan göra vem som helst avundsjuk, i synnerhet om man tänker på hur fast och välformad den är.
Livsfarliga lyft med BRA Bygg
Södra vägen i Göteborg, 09:45 idag: Byggbolaget BRA Bygg lyfter upp något från en lastbil till fjärde våningen. Mer än 10 meter upp i luften hänger detta något och dinglar över trottoaren.
Vad är det de lyfter?
Tunga stålbalkar ser det ut att vara, som de lyfter i rundsling
Nej, de har inte spärrat av. De har spärrat av runt sin bygghiss, men det går fint att passera gående, direkt under den dödliga lasten. Att cykla är däremot inte rekommenderat av säkerhetsskäl.
BRA bygg? Nej, jag skulle nog säga att det här var ganska dåligt gjort. Billström, Reimer och Andersson får nog ta och ställa sig i skamvrån en bra stund och fundera igenom sin verksamhet.
Eko-smuts
Det är ju tur att de inte driver biltvätt i alla fall. Då hade jag blivit riktigt skeptisk.
En tomat som fått nog
Såhär ser en tomat ut efter att du glömt bort den i en vecka.
Vi vill påpeka att tomater ingalunda fungerar som ost i detta avseende. Det är alltså ingen bra idé att äta den i detta tillstånd.