Tråkiga grejer att göra i Alperna

Tråkiga grejer att göra i Alperna:

1. Sitta i en stollift som råkar gå rakt igenom snömolnet från en snökanon, när liften stannar med dig i molnet.

2. Bita av den frusna skumkronan från en öl. Jätteäckligt, säger alla som provat.

3. Åka lössnö. Fast det är inte lössnö utan kartongsnö, så att du står på öronen eftersom du inte glider en meter på den.

4. Åka lössnö. Fast den är inte en halvmeter utan 10 cm tjock upptäcker du när du kör ut på den med din nyslipade bräda. Lycka till med att komma därifrån utan ytterligare repor!

5. Åka i pisten. Fast plötsligt är den inte röd längre, utan brun. Lycka till med att skrapa bort jorden från belagen med nya skidhandskarna. (Grön pist är också tråkigt, men på ett helt annat sätt.)

6. Gå på after ski. Fast after skin börjar inte förrän om fem minuter upptäcker du när du just köpt en öl för 75 spänn.

Vi återkommer strax med spännande spaningar från Frankrike. Bland annat ytterligare en fransk toalett.

Skidskolelekar

Framåt fjärde skiddagen börjar det kanske bli lite tråkigt på skidresan. Du har hittat tekniken igen och åkt igenom det mesta av systemet. Du behöver lite stimulans. Du behöver något att göra. Du behöver skidskolelekar…

Skidskolebowling
Du fixar en stor snöboll och sätter den i rullning mot närmaste skidskolegrupp. Alternativt kan du använda en nybörjare som bowlingklot, men tänk då på att precisionen blir lidande.

Vanliga bowlingregler gäller, dvs du har två försök per grupp och du får extra poäng om du gör en strike.

Skidskoleslalom
Du väljer en lagom utspridd skidskoleorm och kör slalom med åkarna som portar. Fullkontakt är tillåtet. Ingen blir diskad på grund av nedkörda pinnar. Avsluta med att köra tunnel på instruktören.

Består gruppen av små barn går det bra att grensla portarna istället.

Skidskolebingo
Gör varsin bingobricka och sätt er i backen och vänta in nästa skidskolegrupp med barn. Du vet sådana där små barn, som skidskolan sätter nummerlappar på. Efterhand som åkarna passerar är det bara att pricka av dem på bingobrickan. Den som först får bingo blir bjuden på öl av motspelarna.

Skidskoledomino
Hitta ditt offer. Bäst funkar en stillastående skidskolegrupp av vuxna. Passera i hög fart och släng ut en armbåge vid lämpligt tillfälle så välter hela gruppen, som dominobrickor.

Skidskolekapning
Klä dig i rött, eller vad skidlärarna på orten nu råkar ha för färg på kläderna. Leta upp en lämplig skidskolegrupp i rörelse och kör in mellan instruktören och resten av gruppen. Etablera dig som ledare och kör därefter ut i puckelpisten. Har du gjort rätt följer gruppen efter.

Ett alternativ är att vänta in en skidskolegrupp som kommer upp med liften. Precis innan instruktören kommer upp samlar du gruppen och kör iväg. Är du riktigt skicklig kan du till och med få med gruppen på after ski.

Obs! Metoden funkar dåligt på barn eftersom de utan problem åker var som helst.

Såhär raggar du bäst på skidresan

Skidresor är trevliga och efter några öl på after skin är det lätt hänt att du blir sugen på lite ligga. Många faror lurar. I synnerhet gäller detta om den du tänker lägga omkull hör till säsongspersonalen på orten.

Det kan kännas ganska pinsamt att fråga rakt ut vad det tilltänkta ragget har för status. Men det finns en räddning. De flesta säsongare har ett eget språk. Det gäller även de som jobbar på skidorter.

Egentligen är det hemligt och förbjudet att avslöja för utomstående, men vi har här glädjen att trots detta kunna presentera after ski-raggarens sex-parlör.

Pistvisning
Du ligger i. Knullar runt helt enkelt. Precis som på en pistvisning gäller det att hinna med lite. Köra igenom hela systemet så att säga. Eller hela personalen på hotellet.

Välpreparerat
Klart för inträde. Bara att stoppa in den.

Uppåkt
Don’t go there. Du vill inte ens veta.

“Man får skråa ut, men sen blir det bra”
Här krävs lite förarbete. Välsmort munläder och inte för het på gröten är en bra början.

Parallellslalom
Skaffa en rotekamrat innan du börjar ragga

Puckelpist
Se grisrodeo

Nyvaxat belag
Som skäggbiff, fast utan skägg. Eller motsvarande, fast korv då.

Köra fejky (switch på franska)
Du raggar, fast inte på samma kön som du brukar.

Tail grab
Snyggt men riskabelt move i baren. Många har försökt. Få har lyckats.

“Skall vi åka sittlift?”
Precis vad det låter som. Minst en sitter.

“Nej tack, jag åker hellre kabin”
Lite fullt med polare på rummet, men ni kan träffas i dursen för lite trevligt umgänge

“Jag vet ett grymt åk på baksidan av berget”
Baksidan.  Skall vi behöva förklara allt

“Kör före du, så väntar jag därnere”
Du kommer först men löskör tills sällskapet är färdigt