Skidskolelekar

Framåt fjärde skiddagen börjar det kanske bli lite tråkigt på skidresan. Du har hittat tekniken igen och åkt igenom det mesta av systemet. Du behöver lite stimulans. Du behöver något att göra. Du behöver skidskolelekar…

Skidskolebowling
Du fixar en stor snöboll och sätter den i rullning mot närmaste skidskolegrupp. Alternativt kan du använda en nybörjare som bowlingklot, men tänk då på att precisionen blir lidande.

Vanliga bowlingregler gäller, dvs du har två försök per grupp och du får extra poäng om du gör en strike.

Skidskoleslalom
Du väljer en lagom utspridd skidskoleorm och kör slalom med åkarna som portar. Fullkontakt är tillåtet. Ingen blir diskad på grund av nedkörda pinnar. Avsluta med att köra tunnel på instruktören.

Består gruppen av små barn går det bra att grensla portarna istället.

Skidskolebingo
Gör varsin bingobricka och sätt er i backen och vänta in nästa skidskolegrupp med barn. Du vet sådana där små barn, som skidskolan sätter nummerlappar på. Efterhand som åkarna passerar är det bara att pricka av dem på bingobrickan. Den som först får bingo blir bjuden på öl av motspelarna.

Skidskoledomino
Hitta ditt offer. Bäst funkar en stillastående skidskolegrupp av vuxna. Passera i hög fart och släng ut en armbåge vid lämpligt tillfälle så välter hela gruppen, som dominobrickor.

Skidskolekapning
Klä dig i rött, eller vad skidlärarna på orten nu råkar ha för färg på kläderna. Leta upp en lämplig skidskolegrupp i rörelse och kör in mellan instruktören och resten av gruppen. Etablera dig som ledare och kör därefter ut i puckelpisten. Har du gjort rätt följer gruppen efter.

Ett alternativ är att vänta in en skidskolegrupp som kommer upp med liften. Precis innan instruktören kommer upp samlar du gruppen och kör iväg. Är du riktigt skicklig kan du till och med få med gruppen på after ski.

Obs! Metoden funkar dåligt på barn eftersom de utan problem åker var som helst.