Öppet brev till Geert Haal

Följande brev har idag skickats till alla belgare och holländare vi kunnat hitta, vid namn Geert Haal.

Dear Geert Haal,

I just want to inform you that, when pronounced correctly, your name sounds exactly as the Swedish word for asshole.

Kind Regards,
syrrans granne

Nu väntar vi bara på att svaren ska börja trilla in

Dubbelt upp för Peter Pan

Peter Pans fru, Anna Pan nedkom idag vid lunchtid med inte bara en utan två välmående söner. Detta meddelades av familjens presstalesman, tillika Peter Pans bror, Tom Pan, vid en hastigt sammankallad presskonferens sent ikväll.

Därmed trefaldigas familjen Pan som förutom föräldrarna Peter och Anna Pan sedan tidigare består av storebror Karl Pan och lillasyster Ulla Pan, som nu får vänja sig vid att istället vara storasyster till Jan och Dan Pan.

Goddag! Mitt namn är Feter!

Alltså, den här nya skiten med att smyga in bokstaven h i vart och varannat förnamn. Var fan är grejen?

Sarah, Mariah och Hannah är kanske inga jättenya företeelser i och för sig, men å andra sidan så förändras de ju inte på något substantiellt sätt av bokstaven h i slutet. Det ser lite annorlunda ut, men det uttalas likadant. Strängt taget är det ju bara en utländsk stavning som flyttat in.

Men Phia då? Alltså Pia, fast med bokstaven h insmugen. Eller Pher. Vad är tanken med det? Skall det uttalas som Pia och Per, eller har föräldrarna tänkt sig att deras barn skall uttalas Fia och Fer?

Det må vara hur det vill med den saken. Det ser konstigt ut men det är ingen katastrof för en person om hon skulle råka bli kallad Fia istället för Pia. Det finns mycket värre exempel.

Phetra

Alltså, vad hände här? Var det så att föräldrarna hatade sitt barn redan vid namngivningen eller vad tänkte de på? “Jag skall döpa min dotter till Fetra. Det kommer att bli fint.”

Jag antar att det bara är en tidsfråga innan vi får se Pheter, Phetronella, Phatrik och Jespher.

Volvo Personvagnar byter namn

Nyheterna har duggat tätt om Volvo Personvagnar den senaste veckan. Varsel om personalminskningar och kommande miljöbilsatsningar har varit på tapeten. Lagom till semesterstiltjen kommer nu nästa nyhet. Den Ford-ägda personbilstillverkaren byter namn.

– Jag är ganska less på det här nu. Vadå Personvagnar? Det är ju ett jättekonstigt namn! Vad har vagnar med saken att göra? Jag fattar ingenting.

Volvo Personvagnar förklarar att beslutet suttit långt inne men att det till slut blivit oundvikligt, inte minst som en följd av ägarbytet för nio år sedan.

– Jag har ju engelskspråkiga kollegor nu och försök förklara Personvagnar för dem, eller ens få dem att uttala det rätt. Det är inte roligt längre. Jag vill ha ett riktigt namn, som även mina ägare klarar av att uttala.

Det nya efternamnet är inte fastslaget än, men uppgifter till syrrans granne gör gällande att Svensson-Böös skulle vara aktuellt, något Volvo Personvagnar inte vill kommentera.

Även mellannamn

Men inte bara efternamnet skall ändras. Volvo Personvagnar påstås även vilja införa ett mellannamn, för att bli ännu mer som vanligt folk. Enligt vad syrrans granne erfar har namnet Yfit varit uppe för diskussion. Volvo Personvagnars nya namn skulle därmed bli Volvo Yfit Svensson-Böös.

Storebror hånar

Tidigare storebror, Volvo Lastvagnar, skrattar bara när han hör om lillebrors senaste påhitt.

– Ja, det här var ju inte på något sätt oväntat. Lillebröder skall ju alltid hålla på med en massa hyss och det här är väl på något sätt typiskt. Men jag tycker faktiskt det är ganska löjligt, säger Volvo Lastvagnar.

Volvo Personvagnars ägare, Ford Motor Company har avböjt att kommentera hela affären. Några planer på att byta ut efternamnet Company skall dock inte finnas, meddelar bolagets pressavdelning i ett telex.