Varianter på clownen Manne som vi aldrig fick se

Det är med skräckblandad förtjusning vi minns clownen Manne – Clownen som cyklade framför en kuliss och alltid lyckades hitta en banaaaaaan på sin destination.

Men det var inte självklart att Manne skulle vara just en clown. Faktum är att clown-Manne bara var ett av många alternativ som diskuterades. Genom hemliga kontakter inne på Sveriges Television har vi lyckats komma över listan över varianter på clownen Manne, som du aldrig fick se.

Yx-Manne

Manne kommer farande på en gammal damcykel i gjutjärn. På lekplatsen har han gömt en yxa…

Programidén kom aldrig längre än såhär.

Vålds-Manne

Manne sitter på lekplatsen och läser tidningen medan barnen leker i bakgrunden. Plötsligt får han nog av två gossar som börjar bli alltför högljudda och ger dem ett rejält kok stryk.

Programidén gick i stöpet eftersom den innehöll för lite plysch.

Lie-Manne

Manne cyklar omkring iförd svart kåpa, med en lie över axeln och samlar upp själarna från barn som haft lite för roligt i klätterställningen.

Rie-Manne

Om du inte har läst minst 40 poäng matematik på universitetsnivå kommer du aldrig att förstå det roliga.

Naken-Manne

Det var visserligen populärt med naket på 1970-talet, men när kanalchefen fick syn på bananen blev det för mycket för honom.

Kniv-Manne

Allt är som vanligt. Manne cyklar till lekplatsen, åker rutschbanan, hittar en banan och halar fram en rejäl kniv som han använder för att skala och äta den.

Pistol-Manne

Manne hittar en banan och är först lycklig, men blir alldeles ifrån sig när han inte lyckas skala den. I ilskan sliter han fram sin pistol och skjuter sönder den.

Cevian-Manne

Manne lurar de andra barnen på lekplatsen att köpa banan-optioner, men glömmer nämna att bananen blivit klämd under transporten och förvandlats till mos.