Evighetskorven

Det här är en falukorv vi köpte till halva priset på Hemköp i mitten av september. På ytan ser den ut som en helt vanlig falukorv som blivit liggande i butiken  och därför fått säljas till halva priset. Det här är dock ingen vanlig korv. Det här, mina damer och herrar, är en evighetskorv.

Inte så att det är en Särimnerkorv som på något mystiskt vis återuppstår varje gång den blivit uppäten. Nej, det här är märkligare ändå.

Jag har tappat räkningen nu på hur många gånger vi planerat att äta upp den där korven och misslyckats. Det är samma visa varje gång. Det börjar med en intention, en avsikt att äta upp korven. Det innebär att korven ska tas ur frysen och läggas att tina under dagen, så att den kan tillagas till kvällen.

På något sätt misslyckas det alltid, för varje gång slutar det med att jag sitter på jobbet och inser att korven som skulle tinas ligger kvar i frysen.

Det är oklart hur den bär sig åt, men den här korven har en stark överlevnadsinstinkt. Inte bara har den lyckats undgå att bli köpt så länge att den nästan blivit för gammal. När någon väl köpt den lyckas den gömma sig i frysboxen under flera veckor och undgår därmed kniven ytterligare en period.

Men nu går det inte längre. Nu ligger man rökt till om man är falukorv, för nu är den ute ur frysen och dess tid, såsom varandes korv, är därmed utmätt.

Ostfrossa i Falukorv City

Idag arrangerades ostfrossa i Falukorv city. Tusentals korvgubbar och -gummor gick korv ur huse för att festa loss på ost av alla de sorter.

En och annan ostkorv syntes också. De anlände med buss från närliggande Käsewurst Stadt för att delta i festligheterna.

Falukorv vindaloo

Ingredienser:

  • 2 msk smör
  • 400 g falukorv
  • 1 påse Vindaloo kryddmix
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 dl ris
  • Ytterligare 4 dl vatten, fast kokhett
  • Sallad
  1. Tag fram stekpannan, ställ den på spisen och lägg i smöret
  2. Tärna falukorven
  3. Vänta
  4. Slå på plattan
  5. När plattan är glödhet, slå av den
  6. Slå på rätt platta
  7. När smöret blivit brun-svart, vräk i falukorven
  8. Häll vatten i vattenkokaren
  9. Vänd falukorvstärningarna
  10. Slå på strömmen till vattenkokaren
  11. När vattnet kokar, slå över det i en kastrull
  12. Häll riset i kastrullen, lägg på locket och ställ den på plattan
  13. Vänd falukorvsbitarna som nu blivit lagom kolsvarta
  14. Slå på strömmen till plattan med kastrullen
  15. Strö kryddmixen i stekpannan och häll på vattnet (det första) Rör om efter behag
  16. Tag bort det stormkokande riset från plattan
  17. Häll de passerade tomaterna i stekpannan och låt eländet småbubbla så det skvätter över hela spisen
  18. Ställ riskastrullen försiktigt på plattan igen
  19. Vänta
  20. När riset kokat torrt, stäng av plattan
  21. Öppna salladspåsen
  22. Servera med stora mängder starköl