Om Mc Donald’s gjorde opera

Mc Donald’s säljer hamburgare. Det är ett välkänt faktum. Men hur skulle världen te sig om de sysslade med någonting helt annat? Tänk om Mc Donald’s sålde sushi istället, eller höll på med opera!

Mc Donald’s – sushirestaurangen

– Välkommen till Mc Donald’s! Vad får det lov att vara?

– En Big Maki meny, med extra soja tack!

– Wasabi?

– EN BIG MAKI MENY, MED EXTRA SOJA TACK!

Mc Donald’s – stenkrossföretaget

– Välkommen till Mc Donald’s! Vad får det lov att vara?

– Ett halvt ton Big Makadam tack!

– Singel till det?

– Nej tack! Jag bygger järnväg.

Mc Donald’s – pastarestaurangen

– Välkommen till Mc Donald’s! Vad får det lov att vara?

– En Big Makaroner tack!

– Vill du ha plusmeny med extra mycket ketchup?

– Ja, det blir bra.

Mc Donald’s – operan

– Välkommen till Mc Donald’s! Vad får det lov att vara?

– Två biljetter till Mac Beth tack!

– Extra program till det?

– Nej, jag smygläser över bänkgrannens axel.

Mc Donald’s – caféet

– Välkommen till Mc Donald’s! Vad får det lov att vara?

– En Big Räkmacka tack!

– Äkta eller fettfri majonnäs?

Mc Donald’s – skivbolaget

– Välkommen till Mc Donald’s! Vad får det lov att vara?

– Jag skulle vilja ha en sommarhit.

– Ska det vara en bra låt eller en sommarplåga?

– En sommarplåga hade jag tänkt mig

– Då har vi den här: Big Macarena. Kan det vara något kanske?

– Ja, den tar vi!

Mc Donald’s – datorhandlaren

– Välkommen till Mc Donald’s! Vad får det lov att vara?

– En Big Mac Book skulle jag vilja ha.

– Plusminne till den?

– Ja, fyra gigabyte ska det vara!

Idealmakaroner inget ideal

Idealmakaroner är inget ideal. Det slår tre forskare vid Göteborgs universitet fast, efter en tre år lång studie. Tvärtom, menar forskarna att idealmakaroner befinner sig ganska långt från idealet numer.

– Ja, se bara på koktiden. 7-8 minuter kanske var idealiskt på 50-talet, men idag är det väldigt lång tid för att laga till en portion snabbmat. Nu är det mer 3-4 minuter som gäller, säger en av forskarna.

Förutom tillagningstiden har forskarna undersökt makaronernas smak, färg, konsistens och näringsinnehåll. På ingen av punkterna får makaronerna godkänt. Särskilt missnöjda är de med färgen.

– Det är ju ett faktum nu med fullkornsreligionen att pasta skall vara brun, heta något med fullkorn och smaka papp. Inget av de här grundkraven uppfylls. Värst är det mer färgen. Att pastan inte smakar något och inte heter något med fullkorn tror jag folk kan bortse ifrån, men färgen alltså. Pastan måste absolut vara brun idag.

Kungsörnens pressjour säger till syrrans granne ikväll att de lyssnar på kritiken men att den i grund och botten är orättvis.

– Vi har pasta för alla smaker. Bruna makaroner för de som föredrar det och så traditionellt vita för de som prioriterar smak före färg. Att säga att idealmakaroner inte är idealiska är att dra alldeles för långtgående slutsatser. Det handlar helt om vilka ideal man själv har.

Lax med smakrikt strössel – och ingen jävla lax

Idag var vi sugna på lax till middag. Tyvärr hade vi ingen lax hemma, men som tur var hittade vi det här fantastiska receptet på lax med smakrikt strössel – utan lax.

Vi vet inte riktigt hur vi skall få till lax-smaken men vi hoppas att de som skapat receptet vet vad de gör. Någon härlig rosa laxfärg lär vi inte kunna förvänta oss i alla fall, av fotot att döma.

Imorgon tänker vi laga korv och makaroner, fast utan korv.

Dagens recept: Korv och makaroner, fast utan korv

Ingredienser:

  • 0,5 liter vatten
  • Makaroner
  • Ryggbiff
  • Smör
  • Kantarellsoppa
  • Frysta ärtor
  • En påse sallad
  • En hel del salt
  • Ingen jävla korv

Tillagning:

  1. Häll vattnet i en kastrull
  2. Ställ kastrullen på spisen
  3. Vänta tio minuter
  4. Slå på plattan
  5. Vänta tio minuter
  6. Slå av plattan och slå på rätt platta
  7. När vattnet kokar, häll i makaronerna
  8. Ställ in timern
  9. Efter fem minuter, ställ om timern och slå på den på riktigt
  10. Häll i ärtorna
  11. När timern piper, häll av vattnet i ett durkslag
  12. Plocka upp durkslaget ur vasken och försök ösa upp pastan och ärtorna utan att få med en massa av det äckliga gucket som låg där innan
  13. Häll pastan, ärtorna, gucket från vasken och kantarellsoppan i kastrullen
  14. Ställ kastrullen på spisen
  15. Lägg en klick smör i stekpannan
  16. Slå på plattan
  17. Stäng av plattan
  18. Slå på rätt platta
  19. När smöret blivit svart, häll ut det, diska pannan och börja om från steg 14
  20. När smöret är lagom brynt, lägg i köttet
  21. Stek köttet alldeles för länge, gärna fem minuter på ena sidan
  22. Hacka loss köttet ur stekpannan och vänd det
  23. Tag i panik bort kastrullen från spisen
  24. Stäng av plattan
  25. Slå på plattan igen
  26. Stäng av rätt platta
  27. Använd en kofot för att bända loss köttet ur pannan
  28. Vänd upp den numer förkolnade köttbiten på en tallrik
  29. Häll den vidbrända sörjan från kastrullen över köttet
  30. Ät
  31. Stäng av plattan
  32. Släng in salladspåsen i kylen igen

Ha det så roligt med disken! Glöm inte att stänga av den andra plattan innan du går och lägger dig.