Ingredienser:
- 0,5 liter vatten
- Makaroner
- Ryggbiff
- Smör
- Kantarellsoppa
- Frysta ärtor
- En påse sallad
- En hel del salt
- Ingen jävla korv
Tillagning:
- Häll vattnet i en kastrull
- Ställ kastrullen på spisen
- Vänta tio minuter
- Slå på plattan
- Vänta tio minuter
- Slå av plattan och slå på rätt platta
- När vattnet kokar, häll i makaronerna
- Ställ in timern
- Efter fem minuter, ställ om timern och slå på den på riktigt
- Häll i ärtorna
- När timern piper, häll av vattnet i ett durkslag
- Plocka upp durkslaget ur vasken och försök ösa upp pastan och ärtorna utan att få med en massa av det äckliga gucket som låg där innan
- Häll pastan, ärtorna, gucket från vasken och kantarellsoppan i kastrullen
- Ställ kastrullen på spisen
- Lägg en klick smör i stekpannan
- Slå på plattan
- Stäng av plattan
- Slå på rätt platta
- När smöret blivit svart, häll ut det, diska pannan och börja om från steg 14
- När smöret är lagom brynt, lägg i köttet
- Stek köttet alldeles för länge, gärna fem minuter på ena sidan
- Hacka loss köttet ur stekpannan och vänd det
- Tag i panik bort kastrullen från spisen
- Stäng av plattan
- Slå på plattan igen
- Stäng av rätt platta
- Använd en kofot för att bända loss köttet ur pannan
- Vänd upp den numer förkolnade köttbiten på en tallrik
- Häll den vidbrända sörjan från kastrullen över köttet
- Ät
- Stäng av plattan
- Släng in salladspåsen i kylen igen
Ha det så roligt med disken! Glöm inte att stänga av den andra plattan innan du går och lägger dig.
Men du – det var ju korvdag idag…
Ja. Korvdag. Fast utan korv.
men tyst det ska vara korv eller bara tyst