Falukorv vindaloo

Ingredienser:

  • 2 msk smör
  • 400 g falukorv
  • 1 påse Vindaloo kryddmix
  • 400 g passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 dl ris
  • Ytterligare 4 dl vatten, fast kokhett
  • Sallad
  1. Tag fram stekpannan, ställ den på spisen och lägg i smöret
  2. Tärna falukorven
  3. Vänta
  4. Slå på plattan
  5. När plattan är glödhet, slå av den
  6. Slå på rätt platta
  7. När smöret blivit brun-svart, vräk i falukorven
  8. Häll vatten i vattenkokaren
  9. Vänd falukorvstärningarna
  10. Slå på strömmen till vattenkokaren
  11. När vattnet kokar, slå över det i en kastrull
  12. Häll riset i kastrullen, lägg på locket och ställ den på plattan
  13. Vänd falukorvsbitarna som nu blivit lagom kolsvarta
  14. Slå på strömmen till plattan med kastrullen
  15. Strö kryddmixen i stekpannan och häll på vattnet (det första) Rör om efter behag
  16. Tag bort det stormkokande riset från plattan
  17. Häll de passerade tomaterna i stekpannan och låt eländet småbubbla så det skvätter över hela spisen
  18. Ställ riskastrullen försiktigt på plattan igen
  19. Vänta
  20. När riset kokat torrt, stäng av plattan
  21. Öppna salladspåsen
  22. Servera med stora mängder starköl

En kommentar till “Falukorv vindaloo”

  1. Att använda spisplattorna vid matlagning är en miljösvinig styggelse. Använd ugnen i stället. Bra att du i alla fall använder vattenkokare.

    Sätt ugnen på mellan 170 och 185 grader berioende på hur knaperstekt du vill ha falukorven.

    Skiva korven och lägg på ett ugnsgaller.

    Koka upp risvattnet enligt originalreceptet, men tag tre dl till riset i stället för fyra, den fjärde decilitern kan man späda ut tomatröran med. Ge tomatröran ett uppkok.

    Ställ in kastrullerna med ris + vatten samt tomatröra + kryddor, men lägg till en matsked socker (alltid socker till tomater), med lock på, på ett galler längst ner i ugnen, samt gallret med skivad falukorv längst upp. En plåt under korven för att samla upp det fett som rinner bort om man inte använder falukorv med 82% kött kan vara bra.

    Sätt ugnens timer på 10 minuter plus så lång tid som det tar att komma upp i temperatur. Normalt 10-15 minuter från kall ugn, kortare tid om du sölat för mycket med förberedelserna eftersom ugnen då redan hunnit komma upp i viss temperatur.

    När timern börjar pipa efter att ha stängt av ugnen, så låt allt stå och efterkoka (utan att öppna ugnsluckan) i 20 minuter eller mer. Fluffa upp riset med en gaffel.

    Klart!

Kommentarer inaktiverade.