Ingredienser:
- 2 msk smör
- 400 g falukorv
- 1 påse Vindaloo kryddmix
- 400 g passerade tomater
- 1 dl vatten
- 2 dl ris
- Ytterligare 4 dl vatten, fast kokhett
- Sallad
- Tag fram stekpannan, ställ den på spisen och lägg i smöret
- Tärna falukorven
- Vänta
- Slå på plattan
- När plattan är glödhet, slå av den
- Slå på rätt platta
- När smöret blivit brun-svart, vräk i falukorven
- Häll vatten i vattenkokaren
- Vänd falukorvstärningarna
- Slå på strömmen till vattenkokaren
- När vattnet kokar, slå över det i en kastrull
- Häll riset i kastrullen, lägg på locket och ställ den på plattan
- Vänd falukorvsbitarna som nu blivit lagom kolsvarta
- Slå på strömmen till plattan med kastrullen
- Strö kryddmixen i stekpannan och häll på vattnet (det första) Rör om efter behag
- Tag bort det stormkokande riset från plattan
- Häll de passerade tomaterna i stekpannan och låt eländet småbubbla så det skvätter över hela spisen
- Ställ riskastrullen försiktigt på plattan igen
- Vänta
- När riset kokat torrt, stäng av plattan
- Öppna salladspåsen
- Servera med stora mängder starköl