Dagens recept: Korv och makaroner, fast utan korv

Ingredienser:

  • 0,5 liter vatten
  • Makaroner
  • Ryggbiff
  • Smör
  • Kantarellsoppa
  • Frysta ärtor
  • En påse sallad
  • En hel del salt
  • Ingen jävla korv

Tillagning:

  1. Häll vattnet i en kastrull
  2. Ställ kastrullen på spisen
  3. Vänta tio minuter
  4. Slå på plattan
  5. Vänta tio minuter
  6. Slå av plattan och slå på rätt platta
  7. När vattnet kokar, häll i makaronerna
  8. Ställ in timern
  9. Efter fem minuter, ställ om timern och slå på den på riktigt
  10. Häll i ärtorna
  11. När timern piper, häll av vattnet i ett durkslag
  12. Plocka upp durkslaget ur vasken och försök ösa upp pastan och ärtorna utan att få med en massa av det äckliga gucket som låg där innan
  13. Häll pastan, ärtorna, gucket från vasken och kantarellsoppan i kastrullen
  14. Ställ kastrullen på spisen
  15. Lägg en klick smör i stekpannan
  16. Slå på plattan
  17. Stäng av plattan
  18. Slå på rätt platta
  19. När smöret blivit svart, häll ut det, diska pannan och börja om från steg 14
  20. När smöret är lagom brynt, lägg i köttet
  21. Stek köttet alldeles för länge, gärna fem minuter på ena sidan
  22. Hacka loss köttet ur stekpannan och vänd det
  23. Tag i panik bort kastrullen från spisen
  24. Stäng av plattan
  25. Slå på plattan igen
  26. Stäng av rätt platta
  27. Använd en kofot för att bända loss köttet ur pannan
  28. Vänd upp den numer förkolnade köttbiten på en tallrik
  29. Häll den vidbrända sörjan från kastrullen över köttet
  30. Ät
  31. Stäng av plattan
  32. Släng in salladspåsen i kylen igen

Ha det så roligt med disken! Glöm inte att stänga av den andra plattan innan du går och lägger dig.

Säljes: Grillkorv, något bränd

Jag säljer några korvar som blev över vid dagens grillning. Det är två tsatsiki-korvar och två hotdogs. Vissa av dem blev lite brända men om man bara skrapar av det svarta går resten bra att äta.

Vid snabb affär medföljer även en flaska Franks senap, Hemköps ketchup och ett 10-pack korvbröd från Korvbrödsbagarn.

Skickas inom Sverige eller hämtas på plats i Göteborg. Köparen betalar frakten.

Pris: 200 kronor. Då får du även en plastkasse från Hemköp och en plastgaffel. (En av tänderna gick av, men den fungerar bra att vända korvarna med.)

Halloumin på bilden ingår inte i köpet.

Men var är grillvädret?

En låda bärs på balkongen

Det har varit varmt och soligt i flera veckor nu. Utom igår. Igår regnade det. Eller var det i förrgår? Nåväl, det har regnat i alla fall men annars har det varit varmt.

Nu har jag äntligen fått tummen ur och köpt en back öl också. Eller back och back. Det finns ju inga backar längre. Returglas har blivit så töntigt och mainstream nu i dessa återvinningstider så det har bryggerierna slutat med. Men i alla fall, jag har köpt en back öl. Eller en låda.

Jag har också köpt kött. Och korv. Allt är klart med andra ord. Men så plötsligt inser jag att det blåser. Ingen liten lätt vårvind utan en isande kall (frisk) vind från havet.

Vindkraftverken går nog bra nu. Jag kan se dem från balkongen. De snurrar fint i den friska vinden. Men var det verkligen snålblåst som var beställt? Jag trodde vi skulle grilla. Det var väl därför jag tog fram grillen?

Nu ligger den omkullblåst nere på gården. Den kalla vinden gör balkongen obrukbar så något drickande där lär inte heller bli av.

Jag känner mig lurad.

Ostbricka: Bitar av ost som man äter från en liten bricka

Ostkuber - på en liten bricka

Ostbricka är en liten bricka med bitar av ost på som man äter med fingrarna eller med hjälp av små pinnar. Ostbrickan har två beståndsdelar: ost och bricka. Osten, oftast gul till färgen, kan ätas som tillbehör till öl eller vin, eller för sig själv. Brickan är i allmänhet inte ätbar, utan tjänar bara som förvaring för osten och som hjälp under transporten.

Andra närbesläktade brickor är korvbrickan, som består av bitar av korv som serveras på en bricka, och lunchbrickan, som består av lunch som serveras på en bricka. En annan släkting är mäklarbrickan, som dock inte består av mäklare som serveras på en bricka utan av sprit och champagne som serveras på en bricka, oftast på Stureplan i Stockholm.

Syrrans granne Stockholm, del 10: Korvmacka

Två salamiskivor på tunnelbanevagnens vägg - inga konstigheter

Imorse när jag åkte tunnelbana såg jag plötsligt något konstigt på väggen. Det tog en bra stund innan jag märkte det men plötsligt blev jag varse att det satt något på väggen. Det visade sig vara två skivor salami som någon smetat fast på väggen.

Jag kan inte riktigt förklara varför någon skulle göra så. Eventuellt rör det sig om smygreklam för jag blev så sugen att när jag klev av tunnelbanan gick jag direkt och köpte frallor och dansk salami att kalasa på.

Ännu en glimt av det bisarra livet i rikets huvudstad…