Barn: Roligare när de är nya

Barn är roligare när de är nya, framkommer i en stor dansk studie vars slutrapport läggs fram imorgon, torsdag. I studien har forskarna följt flera barn från att de var nyfödda tills de inte längre var barn utan hade förvandlats till vuxna. I nästan samtliga fall rapporteras barnen först ha varit otroligt gulliga och bedårande som nyfödda, för att därefter ha dalat i popularitet hos nästan samtliga föräldrar med stigande ålder.

Mads är ett av de många barn som specialstuderats.
– Mads var väldigt gullig och rolig som nyfödd, men nu när han blivit äldre och går i skolan tycker vi det har gått slentrian i honom. Han är trist helt enkelt, tycker t ex Mads föräldrar Karsten och Stine.

– Det står helt klart att barn, precis som alla andra som söker uppmärksamhet, kommer bli tråkiga och falla i glömska om de inte förmår förnya sig i en allt mer föränderlig framtid, säger en forskare som vill vara anonym.

Barn meddelar att de just klubbat igenom ett trestegsprogram vars effekter kommer att få föräldrar att tappa hakan.
– Vi ser framtiden an med tillförsikt, säger en företrädare för Barn.