Kapp-Ahl och Cap Gemini i stor sammanslagning

Cap-Ahl Gemini. Det blir namnet på den nya klädkonsultjätten som bildas då Kapp-Ahl och Cap Gemini går samman. Detta meddelades under en gemensam presskonferens vid lunchtid idag.

– Båda företagens namn börjar ju på Cap. Vi stavar det lite olika men det låter likadant. Besparingspotentialen är enorm bara på namnsidan, säger det nya bolagets VD, Kent Wiktorsson i ett uttalande.

För Kapp-Ahl är besparingspotentialen enorm. Genom att gå från Kapp till Cap som dessutom delas med Cap Gemini gör man en bokstavsbesparing på hela 36%. För Cap Gemini blir besparingen bara 17%. Frågan är vad deras aktieägare har att säga i frågan. Kent Wiktorsson igen:

– Det är sant att besparingspotentialen kan tyckas liten för Cap Gemini, men på sikt kommer vi att hitta nya och ännu större besparingar. Det kan tyckas finnas liten potential för synergier mellan kläd- och konsultbranscherna men betänk att i stort sett alla konsulter använder kläder så gott som dagligen.

Det största hotet mot satsningen är de kluster av nakenkonsulter som börjat poppa upp kring Stureplan i Stockholm. Ett växande antal enskilda och mindre konsultfirmor som har som sin affärsidé att hyra ut konsulter som jobbar nakna. Fenomenet är fortfarande i sin linda och antalet konsulter är än så länge ganska begränsat men efterfrågan har vuxit explosionsartat på bara ett par månader.

– Vi är medvetna om att det finns en konkurrens här från nakenkonsulter, men vi tror att i det långa loppet kommer kunderna ändå att värdera vår storlek och kompetens högre än konkurrenternas nakenhet, avslutar Wiktorsson.

2 reaktioner till “Kapp-Ahl och Cap Gemini i stor sammanslagning”

  1. Ett så stort företag måste ju expandera in på nya marknader. Dom får väl köpa loss Ahlgrens bilar.

Kommentarer inaktiverade.