Humor

Julhandeln – rymdpromenadens motsats

Christer Fuglesang har det bra! Vi läser mycket i tidningarna nu om hur svårt och jobbigt Christer Fuglesang har det där uppe i rymden och hur farligt det är men det är ju ingenting mot vad vi andra tvingas genomlida.

Föreställ er rymdens motsats. En satans trängsel. En varm, mördande trängsel, badande i blåaktigt halogenljus. Så tillbringar vi andra våra dagar. Vi som befinner oss här nere på jorden och tvingas stå ut med det årliga upplopp som kallas julhandeln.

Men nu vet jag, till nästa år, vad jag skall göra. Jag skall utarbeta en plan. En rymdplan. Nej förresten, en jymdplan får det bli. En plan för hur jag skall fly undan julen nästa år. Till ett ställe utan julhandel. Till jymden.

Nu tänker jag bajsa. Såhär i rymdtider kan ju inte låta bli att tänka på vissa ordvitsar. ”When the shit hits the fan…” Vad jag förstår har de en fläkt på rymdstationen som suger ner bajset i muggen. Jag undrar hur mycket toaletthumor som förekommer med anledning av den där fläkten.

Toalettbesöken är inget jag avundas personalen på rymdstationen. Det verkar enklare här på jorden där vi kan använda gravitation och slipper bajsa på en fläkt. Om man nu inte befinner sig i julhandeln. Då kan man ju glömma det där med toalettbesök.


5 reaktioner till “Julhandeln – rymdpromenadens motsats”

 1. Det här med att klaga på julhandeln.

  Låt mig beskriva min julhandel. Tydligen bor jag på en annan planet.
  I dag var jag och fikade med en god vän. Efter det, vid 18-tiden (den tid många går från jobbet vill jag bara påpeka, det faktum att jag var ledig kan alltså inte hållas mot mig) gick jag i lugn och ro till akademibokhandeln och köpte några titlar till lämpliga personer. Lugn och trevligt, ingen kaos, ingen trängsel.
  Strosade över gatan till Åhléns (det vid fridhemsplan) och inhandlade där de klappar som saknades. Det var nästan tomt i affären och ingen kö till kassan. Brydde mig inte om kassa-killens erbjudande om att slå in paketen (de brukar göra det så fult), utan tog i stället bussen hem med mina påsar.
  Satte mig vid köksbordet och tog fram det snygga omslagspappret jag köpte häromdagen och gjorde egna, stiliga paket. (Sååå Bree van der kamp!).

  Viola!

  Det här med julhets och trängsel, vad är grejen? Shoppar ni kvällen innan julafton eller?

  Det enda problemet så här års är det fasansfulla julmusik man tvingas uthärda i affärerna. I dag spelade de en reaggeversion av ”White Christmas”, av en kille som sjöng falskt. Den affären tvingades jag lämna rätt snart. Tur att Granit ändå inte har något vettigt att sälja.

 2. Jag köpte mina klappar på internääät. Det var väldigt avkopplande. Dom kom i brevlådan två dagar senare.

Kommentarer inaktiverade.