Glöm KRAV-märkt! Jag vill ha KRAM-märkt!

KRAMEkologiska livsmedel har varit på tapeten länge. I flera år har vi levt med bland annat KRAV-märket som något slags kvalitetsgaranti, som skall borga för att produktionen tar hänsyn till jordklotet.

Det är väl gott och väl men jag tycker det vore viktigare med en märkning som garanterar att produktionen sker med kärlek och omtanke om människan.

Jag tycker ett KRAM-märke vore sin plats, så att jag vet när jag handlar att just de här frukostflingorna är producerade med respekt, av människor som får en kram varje dag. Av människor som mår bra helt enkelt.

När vi väl har etablerat KRAM-märkningen tror jag omtanken om miljön kommer på köpet.

En välmående människa som behandlas med respekt och omtanke blir själv en omtänksam människa, även när det gäller miljön.

8 reaktioner till “Glöm KRAV-märkt! Jag vill ha KRAM-märkt!”

 1. Du var inte först! Det finns redan KRAM-märkt. Jag tror till och med det finns i butiken nere på fjällgatan, den med alla grönsaker.

 2. Hörru, det är ingen som går på att du kör någon form av attacksnällhet såhär innan jul – tomten slår ut det på hela året! 😉

 3. Så du tycker att endast saker som producerats av välmående människor är något att ha…Tänk vad om möjligt än mer ledsna olyckliga producerande människor skulle bli om de hörde dig. Omtanke och respekt…tjafs…men God Jul

 4. Käre anonyma antagonist!

  Jag vet inte på vilket sätt olyckliga människor blir olyckligare av att jag vill att alla skall få en kram varje dag. Det måste röra sig om något missförstånd här. Jag vill ju väl, inte ont.

  God jul själv!

 5. Jag tycker också Borat (nej, förlåt, Syrransgranne) är lite misstänkt filantropisk här. Vad vill han igentligen?

 6. Jag anade väl att det var något skumt med staden där på slätten men att helvetet låg där var något nytt. Ha det så trevligt bland djävlar och treuddar!

 7. Jag var lite anonym förut…men nu är jag här på riktigt. Hmm…jag tycker mer det liknar fascistoida tendenser…hur väl du än menar. Har du tänkt på att alla människor kanske inte blir lyckligare av att få en kram… var ska gränsen dras för människans integritet. Vad räknas som kram? Vem ska ge vem en kram? Är det chefen som ska göra det eller kollegan? Självfallet kommer det gå inflation i kramkraven och det kommer sluta med att folk mår dåligt av just en kram.

Kommentarer inaktiverade.