Riskfritt ropa på Rolf

Enligt en rapport som presenteras på idg.se idag kryllar din mobiltelefon av bakterier; mycket fler bakterier än vad som återfinns på en ordinär toalettsits. Det som i första skedet låter skrämmande är dock ur vissa synvinklar goda nyheter.

– Eftersom det i praktiken har visat sig riskfritt att prata i mobiltelefon, trots alla bakterier, behöver ingen vara särskilt orolig för att smittas när de ropar på Rolf i den stora vita porslinsluren, säger Sune Karlsson vid Smittskyddsinstitutet.

Landets studenter kan alltså fortsätta med sina rödvinsfyllor och sitt evinnerliga kranande. De lär visserligen bli lika illamående som förut men de kan alltså i fortsättningen vara detta i trygg förvissning om att inte smittas av några otrevliga bakterier vid den i princip obligatoriska körningen av Gustavsbergsbussen.