Miljön enkel match för människan

Det är klart att det går åt helvete med miljön. Det räcker ju med en tur till tvättstugan, så förstår man hur svårt det måste vara för folk. Tvättstugan är tapetserad med små skyltar som talar om att vi har mjukt vatten i stan och att minsta dosering skall användas. Tvättmedlen är drygare än någonsin och läser man på paketet så framgår att doseringen definitivt inte skall vara över 1 dl, för de flesta tvättmedel mindre.

Ändå, när jag öppnar tvättmedelsfacket finns där tvättmedelsrester i större mängd än vad jag använder till en hel maskin. Hur stora tvättmedelsmängder man måste hälla i för att maskinen inte skall klara att skölja ned allt och lämna så stora mängder kvar vågar jag inte ens tänka på.

Nu undrar jag bara vem som är den största idioten. Den som på fullt allvar tror att folk läser och bryr sig om eller ens ser skyltar, den som tror att folk läser eller ens ser instruktionerna på tvättmedelspaketet, eller den som inte ens reflekterar över att det eventuellt finns skyltar och instruktioner som kan vara av värde.