Syrrans granne Stockholm: Varför går alla tåg till Ropsten?

Jag står på T-centralen för att ta tunnenbanan till Mörby. Det kommer ett tåg redan efter två minuter. Naturligtvis går det inte till Mörby utan till Ropsten. Bara att vänta på nästa.

Efter två minuter kommer ett tåg till Ropsten. Jag väntar på nästa. Då kommer ett tåg till Ropsten igen. Vid det här laget börjar jag misstänka att de lagt ned tunnelbanan till Mörby. Eftersom jag inte ätit sedan lunch börjar dessutom min hjärna att lägga av.

Till slut kommer ett spöktåg till Ropsten, följt av ett alldeles äkta tåg till Mörby och jag får äntligen påbörja resan hem. Då har jag sedan länge gett upp och köpt godis i automaten.

Jobbigast idag: Att min blåtandshandsfree upplösts i tomma intet.

Bäst idag: Raggmunk med stekt fläsk till lunch.


En kommentar till “Syrrans granne Stockholm: Varför går alla tåg till Ropsten?”

  1. Var med om något liknande för något år sedan, stod på T-centralen och väntade på tåg som skulle mot Fruängen. Det ena Norsborgs-tåget efter det andra passerade… stod iaf Norsborg på info-skyltarna som hänger där uppe i luften. Tror jag stod i en halvtimme och såg massa Norsborgs-tåg passera tills en röst meddelade i högtalaren att de upptäckt att info-skyltarna hakat upp sig och visade fel info. Vid det laget hade jag väl missat en 15 Fruängen-tåg.

Kommentarer inaktiverade.