Funderingar över ett badrum, från ett badrum

Badrummet i lägenheten där jag bor just nu har tre dörrar. Jag undrar varför. Det är minst en för mycket. Någon, som ritat lägenheten måste ha haft en tanke med arrangemanget, men jag kan inte för mitt liv begripa vad den är.

Det är uppdelat i två utrymmen: toalett och tvättrum, med en dörr emellan. Varje del har också egen dörr till övriga lägenheten. Egentligen är det väl ganska smart att anordna det så att en person kan skita och en kan dursa samtidigt, oberoende av varandra.

Men jag fattar inte riktigt det här med låsen. De två ytterdörrarna kan låsas förstås, från insidan. Ingenting konstigt. Dörren mellan toaletten och tvättrummet däremot kan låsas bara från ett håll. Den som sitter på toaletten kan alltså välja mellan att låsa in sig på bara toaletten, så kan någon annan bada eller dursa samtidigt.

Det verkar ju fortfarande ganska vettigt, men vad händer när den som suttit på toaletten bestämmer sig för att dursa och bara klampar rätt in till den som använder badrummet? Borde inte den personen kunna låsa om sig ordentligt?

Jag förstår nog inte riktigt.


2 reaktioner till “Funderingar över ett badrum, från ett badrum”

Kommentarer inaktiverade.