Syrrans granne Stockholm, del 6: Buss

Idag roade jag mig med att åka buss. Inte en utan två gånger. Första resan var mer eller mindre påtvingad eftersom jag skulle ut i busken dit ingen tunnelbana går. Den gick egentligen ganska bra och är väl inget att oja sig över.

Sedan skulle jag ta mig från jobbet. Jag vet inte riktigt varför jag fick för mig att det skulle vara en bra idé men av någon anledning fick jag för mig att jag skulle spara lite tid genom att åka buss, i Stockholms innerstad.

Det gick naturligtvis som vanligt. Plötsligt bubblar allt det jag verkligen hatar med kollektivtrafik upp till ytan igen. Det är trångt, sittplatserna är upptagna och färden går långsamt och ryckigt. Golvet är dessutom täckt av ett tjockt lager äcklig, svart modd.

Snabbt lovar jag mig själv att aldrig mer åka bussen när det finns tunnelbana. Möjligen tjänar jag några minuter men ingenting kan göra det värt besväret.

Jobbigast idag: Bussresa genom Stockholm city, i vinterskrud

Bäst idag: Stockholm i vacker vinterskrud.


2 reaktioner till “Syrrans granne Stockholm, del 6: Buss”

  1. Jag vet inte vad det är med el Stockholmo som jag inte gillar, men det är plågsamt att en av mina favvobloggar har börjat skriva om en av mina anti-favvostäder… Men, men, vad ska man göra liksom? Jag vet då inte…

  2. rim of sweden: syrrans granne är trots allt bosatt i Götet. Och jag antar att sthlm inte är en av hans favvostäder heller. MEN, det påminner mig om Alex Schulman som är chefredaktör för stureplan. Det finns nog ingen som driver med stureplan så mycket som honom. Läs hans blogg på stureplan.se
    Det jag försöker säga att syrrans grannes blogg blir kul när han befinner sig i sthlm som egentligen kanske inte är hans favvostad. Det blir ju liksom lättare att driva med saker då, och för oss – roligare att läsa!

Kommentarer inaktiverade.