syrrans granne Stockholm, del 9: Ge mig ett spännande varuhus!

Efter en hel lördagseftermiddag i Stockholm tvingas jag konstatera att det inte finns några intressanta butiker längre. Stan är full av klädbutiker, elektronikbutiker, husgerådsbutiker och en miljon andra butiker. Alla jättebra på sitt sätt.

Problemet är att de bara lockar när jag behöver eller åtminstone vill titta på något ur deras sortiment. Jag går inte in i en klädbutik om jag inte vill titta på kläder. På samma sätt går jag inte in i en skobutik om jag inte vill titta på skor eller en elektronikbutik om jag inte vill köpa elektronik.

Problemet är att butikerna är alldeles för förutsägbara. Jag vet precis vad de säljer, alltså går jag bara dit om jag är intresserad av just det. Det finns ingen vits med att gå in på chans.

Det behövs en ny typ av butiker. Butiker som överraskar. Butiker jag kan gå till varje lördag och ändå hitta något nytt. Butiker som lockar helt enkelt.

Lagerhouse, Stockhome, Designtorget och Granit har varit i närheten. Sortimentet har varierat och ibland har de haft riktigt kul grejer, men det känns som om de börjar sätta sig i formen.

Kan någon komma med ett helt revolutionerande koncept? En butik där jag inte har en aning om vad jag skall hitta. Galne Gunnars fast med klass.