Affärsidé: Att hjälpa folk sluta med saker.

Jag tycker det är konstigt att det är så otroligt lätt att ta betalt för att hjälpa folk sluta med saker. Slutarbranschen måste omsätta miljarder varje år. Vad du än vill sluta med, vare sig det är heroin, rökning eller golf så finns det en hel armé av människor ur alla tänkbara yrkesgrupper som vill hjälpa dig, mot någon form av betalning.

Visst! Det finns kurser i hur man börjar med saker också. Till exempel kan man lära sig vindsurfa på några få lektioner, mot betalning, och det är ingen större konst att få lektioner om hur man spelar golf, men ändå är det ingenting mot hur många möjligheter det finns för den som vill lägga av.

Även om jag betvivlar på att någon kommer att ge kurser i hur man injicerar heroin är jag väldigt säker på att en fyratimmarskurs räcker för att man skall lära sig det mesta i ämnet. Fyra timmar är i vilket fall som helst ingenting när det gäller att sedan sluta med heroin, någon jag misstänker tar åtskilliga veckor eller åtminstone dagar.

Samma sak kan sägas gälla vindsurfning. Det kanske tar lite mer än en halv arbetsdag att lära sig men jag lovar dig att om du en gång vill sluta, och olära dig hur man vindsurfar kommer du att bli tvungen att lägga åtskilliga månader för att framgångsrikt glömma tekniken.

För den som vill tjäna pengar i morgondagens samhälle gäller det alltså att tämligen omgående identifiera nästa stora trend i slutabranschen och sedan se till att vara beredd när massan plötsligt inser hur det är ställt och kommer rusande efter hjälp.