Humor

Elektroniksprej – ett av världens sju underverk?

Det brukar ju hävdas att världen sett sju underverk. Det är möjligt att det stämmer, men jag tycker att den gamla vanliga listan över underverk börjar kännas lite väl dammiga.

Hängande trädgårdar och pyramider i all ära, men att kalla vanliga byggnadsverk för underverk tycker jag är att ta i. Visst var det en bedrift att bygga dem med de medel som stod till hands, men att hävda att något är ett underverk bara för att det tar tusentals slavar skitmånga år att bygga tycker jag är att ta i. Underverket skulle i så fall vara att man lyckades hålla så många slavar under så lång tid.

Nej, nog har teknikutvecklingen sprungit ifrån och skapat helt nya underverk på senare tid.

Ta bara elektroniksprej. Elektroniksprej är trolleri. Alla elektronikproblem som över huvud taget finns kan åtgärdas med elektroniksprej. Ta bara min handsfree som härom dagen var förlorad bortom all räddning. Idag fungerar den klanderfritt igen, tack vare elektroniksprej. Elektroniksprej fungerar så bra att jag börjar fundera på om det helt enkelt uppstår elektronik om man bara sprejar tillräckligt länge. Det vore ju onekligen ganska festligt. Tänk om man kunde köpa dator på burk och bara spreja den, direkt på bordet.

Även om detta inte funkar idag är jag övertygad om att det bara är en tidsfråga innan det verkligen fungerar.

Ett annat mirakel som jag tycker platsar på topp-sju-listan är k-sprit. Även k-sprit verkar vara trolleri. Alla startproblem löses ögonblickligen med k-sprit. Vätskan behöver inte ens nå motorn. Det räcker att den har runnit ned i tanken så startar motorn ögonblickligen. Jag har sett det med egna ögon.

Vad tycker du platsar på listan över världens sju underverk? Skriv till redaktionen och berätta om just ditt favoritmirakel!


En kommentar till “Elektroniksprej – ett av världens sju underverk?”

  1. Start-gas är inte så dumt.
    Jag brukar annars vurma för Nalgenflaskans platts bland riktigt imponerande saker. Men även Petzels Tikka pannlampor.
    Och bland dom riktiga höjdarna av underverk, Färdigskivat bröd!
    Det är ju möjligheten att köpa färdigskivat bröd som skiljer det moderna från det omoderna. Ett verkligt tecken på framsteg. Hmm, har jag tappat tråden?

Kommentarer inaktiverade.