SM i vattenkastning

I skuggan av Göteborgsvarvet arrangerar Sveriges urologförbund idag svenska mästerskapet i vattenkastning. Tävlingen går av stapeln i den skogsdunge som ligger där Slottskogsgatan och Mariebergsgatan möts, alltså precis bredvid startområdet för Göteborgsvarvet.

Tävlingsledare Sven Hövdingh berättar att det inte främst är mängd domarna tittar på när Sveriges mest framstående utekissare skall koras.

– Vem som helst kan kissa mycket. Det är bara en fråga om att dricka mycket. Vi tittar främst på saker som snabbhet, stil och frekvens när vi gör vår bedömning, säger han.

Det är inte alls ovanligt att väntan i startfållan avbryts för både två och tre besök i skogen, men Sven Hövdingh räknar med att betydligt fler besök krävs för att ha en chans till förstaplats.

– Vinnaren brukar ligga någonstans på 20 – 25 besök inom loppet av 60 minuter. Vi räknar med något liknande idag, säger han.

Någon föranmälan till tävlingen är inte nödvändig, så länge man bär sin nummerlapp väl synlig. Eventuella tävlande som inte är anmälda till Göteborgsvarvet måste dock registrera sig.

– Det är bara att anmäla sig till någon av våra funktionärer som finns överallt i skogsdungen, så ordnar det sig, säger Sven Hövdingh.