Humor

Knasbollen får konkurrens

Glöm knasbollen! Nu kommer knaskuben och knaspyramiden! De två nyheterna presenterades under inledningen av geometridagarna i Alingsås idag.

Det är företaget Crazy Cube som lanserar en hel rad nya knas-produkter, där kuben och pyramiden väntas bli storsäljare. Bolagets ägare, Nils Svendom, säger att man kommer att introducera en hel rad nya knasprodukter under hösten.

– Knaskuben och -pyramiden är bara början. Lite senare i år kommer först en knasellipsoid och ett knasrätblock, säger han.

Enligt rykten som syrrans granne tagit del av under dagen finns långt framåtskridna planer på ytterligare lanseringar. Det mest uppseendeväckande är kanske en tvåmantlad knas-rotations-hyperboloid, som branschbedömare tror helt kan ta udden av knasbollsförsäljningen.

Börje Grekberg, presstalesman för Knas och Boll i Kinna AB, som tillverkar och säljer knasbollar är försiktigt optimistisk inför de nya produkterna.

– Det här behöver inte påverka vår försäljning negativt. Jag tror det finns utrymme på marknaden för fler produkter, säger han.


2 reaktioner till “Knasbollen får konkurrens”

  1. Egentligen skulle jag vilja heta Grekberg i efternamn jag med. Det låter så exotiskt, men samtidigt svenskt. Det är lite åt det äckliga men samtidigt spännande hållet. Är det alltså rätblock en 3-dimensionell romb kallas? Eller har mattelektionerna helt raderats ur mitt minne?

  2. Ett rätblock är mer som en rektangel. Den har räta vinklar fast är inte kubisk.

    Det kan vara en parallellepiped du tänker på kanske, om jag minns rätt.

Kommentarer inaktiverade.