Humor

Dagens skivtips: plexiglas

Plexiglas levereras som skivor i varierande storlek, ofta små nog att kunna hanteras utan att tappas i marken och bli kantstötta så att man måste kapa dem till mindre format. Plexiglas används till akvarier, husvagnsfönster och modellflygplan.

Plexiglas återfinns naturligt på Clas Ohlsso, i djuraffärer och inom byggvaruhandeln. Plexiglas i sitt naturliga tillstånd är belagd med papper på båda sidorna. Papperet häftar vid själva plexiglaset genom engångsmagi. När papperet en gång avlägsnats går det inte längre att sätta tillbaka eftersom vidhäftningen försvinner.

Plexiglas består av lika delar plexi och glas. Plexi är själva plasten som plexiglaset är gjort av och glas är det som gör plexiglaset genomskinligt.

Innan plexiglas fanns användes istället vanligt glas, modellgips eller plastfolie. Detta var givetvis mycket sämre, speciellt ur plexiglas-synpunkt. Särskilt dåligt fungerade gips eftersom det, när det stelnat, inte går att se igenom.


2 reaktioner till “Dagens skivtips: plexiglas”

  1. Och jag som faktiskt har sållt plexiglas, och inte vetat hur det är blandat… 50-50 plexi och glas. Det trodde man inte.
    Jag trodde att det var en plast

Kommentarer inaktiverade.