Svårt utbrott av mundiarré – Göteborg lamslaget

Många arbetsplatser drabbades svårt imorse av ett plötsligt utbrott av mundiarré. Tidigt på morgonen såg utbrottet ut att vara isolerat till de nordvästra stadsdelarna men fram på förmiddagen började rapporter komma in även från andra delar av stan.

Syrrans grannes reporter på plats ute på Volvo rapporterar om ett ”öronbedövande tjatter i kontorslandskapen”. Volvos koncernchef Leif Johansson säger att många anställda drabbats av stresssymptom och tvingats sjukskriva sig under dagen. Som en ren panikåtgärd beslutade koncernledningen under förmiddagen att stänga fikarummen på samtliga Volvos kontor i Göteborg.

– Det pratas otroligt mycket i våra kontorslandskap. Skulle folk få ta fikarast vet jag inte vad som skulle hända, säger Leif Johansson.

Även Göteborgs kommun rapporterar om stora problem. Kommunfullmäktiges sammanträde som var planerat till eftermiddagen har fått ställas in på grund av den överhängande risken för fullständigt kalabalik på talarlistan.

Radio Göteborg har varit fullständigt nedringt av ilskna lyssnare efter att det mellan klockan fem och tio på morgonen inte spelats en enda låt. Ledningen har nu stoppat samtliga program och aktiverat en cd-växlare.

På grund av den överhängande faran för att viktiga samhällsfunktioner skall slås ut har Krisberedskapsmyndigheten kopplats in och flugit in en grupp bistra experter från Norrland, för att försöka reda upp situationen.

Insatsledare Klas Östergren säger på fåordig norrländska att utbrott av denna typ är ovanliga men att fallet inte är unikt. Han tror att det värsta skall vara över inom ett dygn. Under tiden uppmanar han allmänheten att hålla sig hemma och att undvika sociala kontakter.

– Om alla bara håller sig i hemmet och låter bli att glappa så förskräckligt skall det här strax vara över, lovar han.